Autor: Kaubandus.ee • 15. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ETK Grupp kogus esimeses kvartalis rõõmustava käibe

Arvestades, et ETK Grupi kauplused on suuremalt jaolt maapiirkondades, kus tarbimise taastumine võtab kauem aega, on A ja O keti tulemus, kuid eriti Konsumi kaupluste müügikasv väga rõõmustav, kommenteeris ETK juht Kati Kusmin grupi tulemusi.

Tema sõnul on käibe langustempo aeglustumas ja märtsis oli see eelmise aasta sama kuuga võrreldes vaid 7,9%.

ETK Grupi esimese kvartali netokäive oli 1,2 miljardit krooni, vähenedes möödunud aasta sama perioodiga kõrvutades 10,7%. Grupi suurimat käivet näitas 567 miljoni kroonise netokäibega kauplusekett Konsum, kasvades möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 7,2%.

A ja O keti esimese kvartali netokäive oli 261,6 miljonit krooni olles pea eelmise aasta tasemel, vähenemine vaid 0,9%. Langustendentsi näitasid Maksimarketi kauplused, mille netokäive esimeses kvartalis oli 177,7 miljonit krooni, vähenedes eelmise aastaga võrreldes 23,4%.

Kettide osakaal ETK Grupi käibest käesoleva aasta esimeses kvartalis oli järgmine: Konsum  47%, A ja O  22%, Maksimarket 15% ning E-Ehituskeskus 1,5%. Ketimärgita kaupluste osakaal ETK Grupi käibest käesoleva aasta esimeses kvartalis oli 14,5%.

Aasta esimese kolme kuuga  vormistati ETK Grupi kauplustes ligi 4000  uut Säästukaarti ning pikendati 22 000 kaardi kehtivusaega. Kehtivaid Säästukaarte oli märtsi lõpu seisuga  310 438  kliendil. Säästukaardi klientide ostude osakaal kogu grupi jaekäibest moodustas 55 %. Säästukaarti saab kasutada ETK Grupi kauplustes ja Säästukaardi partnerite juures (Apotheka, Alexela, Salva Kindlustus, Tallinna Optika).

Viru Keskuse 2010. aasta I kvartali käive oli 359 miljonit krooni, mis moodustab 88,3% eelmise aasta käibest samal ajal. Esimeses kvartalis külastas keskust 2,45 miljonit inimest, kes sooritas 2,07 miljonit ostu. 2010 käive ja külastajate arv on iga kuu lõikes võrreldes eelmise aastaga kasvanud.

Tallinna Kaubamaja esimese kvartali käive langes aastatagusega võrreldes 6,6 protsenti 1,4 miljardile kroonile.

 

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070