Autor: Kaubandus.ee • 16. aprill 2010

Premia Foodsi käive vähenes mullu 11% võrra

Premia Foods maksude-eelne kasum suurenes 2009. aastal 21,9 miljoni krooni võrra. Grupi kogukäive küll vähenes 11%, sõnas Premia Foodsi grupi finantsdirektor Andri Avila.

Premia Foodsi käesoleva aasta 12 kuu auditeeritud käive oli 1,075 miljardit Eesti krooni (68,7 miljonit eurot) ja maksude-eelne kasum (EBITDA) 97,1 miljonit Eesti krooni (6,2 miljonit eurot), teatas ettevõte. 2008. aasta sama perioodi pro forma käive oli 1,210 miljardit krooni (77,3 miljonit eurot) ja maksude-eelne kasum 75,2 miljonit krooni (4,8 miljonit eurot).

 „Premia Foods maksude-eelne kasum suurenes 2009. aastal 21,9 miljoni krooni võrra. Grupi kogukäive küll vähenes 11%, samas peegeldab see number jaeturu üldist langusprotsenti. Positiivne üllataja oli Soome turg, kus käive aasta lõikes kasvas ja suurima languse tegi oodatavalt läbi Läti külmutatud toiduainete turg. Jäätiseturg on olnud stabiilne,“ kommenteeris Avila.

AS Premia Foods kogukäibest moodustavad täna 23% jäätised, 33% teised sügavkülmutatud toiduained nagu juurviljad, pelmeenid, lihatooted jms. ning 43% jahutatud ning sügavkülmutatud kalatooted.

2010.a. esimese kvartali auditeerimata käive kasvas eelmise aastaga võrreldes 5% jõudes 15 miljoni euroni. Ca 2/3 Premia Foodsi käibest moodustab eksport.

AS Premia Foodsi tuntumad kaubamärgid on Premia, Väike Tom, Vau, Põhjatäht, Regatt, Heimon Gourmet, Maahärra, Bueno! ja teised. AS Premia Foods annab tööd 581-le inimesele. Premia Foodsi kontserni kuuluvad Premia Tallinna Külmhoone AS, Saaremere Kala AS, Vettel OÜ ja Gourmethouse OÜ Eestis, AB Premia KPC Leedus ja AS Premia FFL Lätis ning Heimon Kala OY Soomes ja Rootsis.

AS Premia Foods aktsionärid on rahvusvahelised investeerimisfondid Amber Trust S.C.A., DCF Baltic States, Firebird ja  ettevõtte juhtkond.

 

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700