Autor: Kaubandus.ee • 30. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maha põlenud mööblipoe omanik: kriis oli meie jaoks just mööda saanud

Mööblitsirkuse kaubamärgi all tegutsenud osaühingu Celestiali üks omanikest Margus Sunduk nukrutseb, et tuleõnnetus just neid ja just nüüd pidi tabama.

Sunduk räägib Äripäevale, et umbes 600m2 pinnal oli neil õnnetuse hetkel üle miljoni krooni väärtuses erinevat kaupa.

"Kõik oli kindlustatud, aga tulle jäid kõik dokumendid ja raamatupidamine. Eks homme lähe vaatama, kas ja mis sealt kätte saab," muretses Sunduk.

Tema sõnul mõjutab tulekahju nende igapäevast kauplemist väga.

"Meil ei ole ühtki teist filiaali ega poodi. Kahtlemata peame nüüd mõtlema, mis edasi saab. Samas ei tahaks ka pille lõplikult kotti panna. Meie jaoks oli kriis just taandumas: rahvas käis ja ostis. Kriisiaeg oli just mööda saanud," lisas ärimees kurvalt.

OÜ Celestiali asutasid Terje Saulep, Margus Sunduk ja aser Ilham Gachayev 2008. aasta mais, tegevust alustas ettevõte sama aasta juulis. Kui 2008. aastal küündis Mööblitsirkuse käive 2,5 miljoni kroonini, siis 2009. aasta oli mõnevõrra tagasihoidlikum. Käive jäi 1,7 miljoni krooni piiresse.

Esimesel tegevusaastal teenis osaühing 542 344 krooni kasumit. Mullu jäädi 290 000 krooniga kahjumisse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700