Autor: Kaubandus.ee • 21. juuni 2010

Vips: lähema kolme aasta jooksul börsile ei lähe

Läheme börsile võib-olla kolme aasta pärast ning tänase seisuga kindlasti mitte ABC Grupiga, kinnitas ettevõtte omanik Jüri Vips Kuid aasta pärast tuuakse turule uue kontseptsiooniga ettevõte, lisas ta.

"Praegu pole kolme lähema aasta jooksul plaanis börsile minna. Võib-olla umbes kolme aasta pärast ning tänase seisuga kindlasti mitte ABC Grupiga. Me pole seda veel otsustanud, milline ettevõte läheb börsile, aga kogemus olemas," selgitas ettevõtte omanik.

Vips märkis, et lähema kolme aasta jooksul neil lihtsalt pole vajadust börsile minna. "Selleks, et börsile minna, on vaja raha kaasata, aga tegelikult peab selle rahaga midagi teha ka olema. Arvan, et praegu saame lihtsamalt ja orgaaniliselt arenedes oma arengud tehtud," rääkis ta.

ABC Grupi juhi sõnul on börsile mõtet minna siis, kui on plaan välisturgudele areneda ja suuremat raha kaasata. "Ettevõte peaks olema piisavalt suur – meie arusaamiste järgi peaks olema 2,5 miljardit miinimumkäive, siis on mõtet. Praegu tulevad börsile ka meist väiksemad ettevõtted, aga me ei pea seda eriti mõistlikuks," selgitas ta.

Vips kinnitas, et kolme aasta pärast on neil kindlasti plaan välisturgudele laieneda. "Küsimus on selles, et millised ettevõtted me börsiettevõttesse koondame – see sõltub väga palju analüüsist," sõnas ta.

"Tõesti 3-4 aastat tagasi oli selline mõte, et ABC Grupiga minna börsile, katsetasime enne võlakirjadega, kuid täna pole see sugugi kindel, et see kõige mõistlikum tee on. Investorid soovivad kindlat ettevõtet, mis tegeleb ühe alaga – on lihtne ja arusaadav. Samas Eesti on jälle nii väike, et ühe kitsa alaga tegeledes pole võimalik nii suur olla," rääkis Vips.

Lähema aasta jooksul juba selgub, et milline kontseptsioon õige on. Kusagil aasta pärast plaanime uue kontseptsiooniga ettevõtte turule tuua, see on kaubandusvaldkonnas. Kuid avalikustame selle sügisel," ütles ta.

Vips ei soovinud hetkel spekuleerida, kas uus ettevõte on seotud toidukaubandusega või mõne muu valdkonna kaubandusega. "See saab igal juhul olema väga põnev ettevõte," lubas ta.

Vipsi sõnul kirjutas Äripäev täna ekslikult, et Oma Varahalduse ASist Tungren ASiks muutunud väärtusetu firma võlgneb maksuametile 40 miljonit krooni. Võlg on 27 miljonit, täpsustas ta.

Äripäev kirjutas, et ABC Grupp vabanes mullu kinnisvaraarendusega tegelenud Oma Varahalduse ASist, mis kannab nüüd nime AS Tungren, samuti selle kohustustest. Firma võõrandati 23. detsembril kolmandale isikule.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700