Autor: Kaubandus.ee • 14. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima: kuumus on jookide müügi kahekordistanud

Kuumalaine püstitas Maximates joogimüügi rekordi. Nii pudelivett, karastusjooke kui ka lahjasid alkohole müüakse tavapärasest kaks korda rohkem ehk üle 250 000 liitri päevas.

 Paljude jookide osas ületavad juuli müügid isegi vastavaid juuni näitajaid enam kui kaks korda. Alkoholivabadest jookidest on juuli esimese 13 päeva keskmine läbimüük võrreldes juuni  algusega kõige enam kasvanud jäätee läbimüük – 2,9 korda, kalja läbimüük on kasvanud 2,2 korda.

Gaseerimata pudelivee müük on kasvanud  90% ja gaseeritud pudelivee müük 75%.  Mahlade ja nektarite müük on kasvanud enam kui veerandi võrra. Limonaadi müük kuumade ilmadega kasvanud ei ole.

Alkoholivabad joogid on viimastel päevadel selgelt oma osakaalu läbimüügis suurendamas, näiteks õlle müük on kasvanud vaid ligi 40 protsenti.  Samas müüakse õlut siiski endiselt peaaegu sama palju kui pudelivett ja kalja kokku.

Järsult on tõusmas aga teiste lahjade alkoholide nagu siidrite ja nn gini-jookide läbimüük – 2,1 korda. Kuumade ilmade kaotaja on selgelt kange alkohol, näiteks viina ostetakse juuli esimeses pooles viiendiku võrra vähem kui juuni alguses. 

Rekordeid püstitab ka jäätise müük, mida müüakse juuli kuumematel päevadel üle 50% rohkem kui suvel keskmiselt.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700