Autor: Kaubandus.ee • 10. august 2010

Hagar: kõrgem hind lubaks töötajal palka tõsta

Räägitakse, et tarbijal ei ole raha, et kallimat leiba osta aga kui hindu ei korrigeerita, ei tule palkade kasvu ega tarbimise elavnemist, ütles pagariäri AS Hallik juht Heiki Hallik.

"Tänases hinnamuutuse olukorras räägitakse sellest, et tarbijal ei ole raha, et kallimat leiba osta. Aga peab ju aru saama, et vähemalt osa nendest tarbijatest on ka pagarid, kes saavad selle töö eest palka," rääkis Hagari kaubamärgi all pagaritooteid tootva firma juht.

Halliku sõnul on surve hindadele nii maksude tõusu kui muude sisendite näol sundinud neid vähendama inimeste töötasusid. "Kui hindasid ei korrigeerita suuremaks, ei saa me ju rääkida ka palkade kasvust ja seeläbi ka tarbimise elavnemisest," ütles juht.

Samas on Hagari langus võrreldes II kvartali jaekaubandushindade langusega väiksem olnud. Kui jaekaubandus püsivhindades langes eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 7%, siis Hagari langus oli 5%. Küll rääkis Hallik, et 2008. aasta kõrghetkedest oleme veel kaugel ja sinna ei jõua hinnad ilmselt niipea.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700