Autor: Kaubandus.ee • 23. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prisma: meid survestati piima hinda tõstma

Prisma Peremarketi tegevdirektori Janne Lihavaineni sõnul on piima hinna pärast ettevõtet asunud survestama nii konkurendid kui tarnijad, seetõttu võttis Prisma ühendust konkurentsiametiga.

Hoolimata konkurentide ja tarnijate tugevast survest jääb Prisma odavaima piima hinnaks 7,90 krooni, teatas ettevõte.

„Viimastel päevadel on meid asunud survestama nii konkurendid kui tarnijad, mida peame äärmiselt ebaeetiliseks, sest hinnalangus toimub Prisma kasumi arvelt,“ ütles Prisma Peremarketi tegevdirektori Janne Lihavainen. „Meile on antud mõista, et juhul kui me hindu ei tõsta, võidakse piima tarnimine meile lõpetada või visatakse meie tarnija välja teistest suurkettidest. Oleme tänaseks võtnud ühendust ka konkurentsiametiga.“

Odavaima kilepiima hinnaks jääb Prismades 7,90. Prisma poolse hinnauuringu kohaselt on tänaseks kõikides suuremates kettides soodsaima piima hind tavatarbijale 9,90.Selline väljamüügihind oli eile õhtul Tallinnas Tartu mnt Eha keskuse Maximas, Juhkentali Säästumarketis, Magistraali Rimis, Torupilli Selvers, Pirita Selveris ning Tartus asuvas Zeppelini Maximas. Maxima vaidles Prisma avaldusele vastu, öeldes, et odavaim piim on nende ketis hinnaga 7,90 krooni.

Oma otsust põhjendab Prisma sellega, et on lubanud olla turul hinnaliider ning sellest otsusest ei tagane.  Tänase seisuga müüb Prisma tarbijatele kilepiima soodsama hinnaga kui seda sisse ostab.

Hinnatõus algas sel nädalal kui tootjad olid tõstnud kauplustele oma toodete hindu. Piimatoodete hinnatõusu taga on piimatööstuste võimalus eksportida piimatooteid kallima hinnaga lähiriikidesse.

Konkurentsiamet teatas eile, et alustas piima hinnatõusu tagamaade uurimist, täpsustama, kes uurimise all on.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757