Autor: Kaubandus.ee • 22. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima plaanib aastaga avada üle kümne kaupluse

Maxima poekett plaanib kiiret laienemist: teisipäeval avatakse kauplus Muugal, detsembris Tapal ja jaanuaris Paldiskis. Järgmisel aastal lisandub veel kümmekond kauplust.

Maxima Eesti OÜ  tegevdirektori Renatas Vaitkeviciuse sõnul on Eesti majandus nüüdseks nii palju kosunud, et võib taas jätkata laienemisega. „Kui viimasel kahel aastal nõudis majanduslangus laienemisplaanide külmutamist, siis nüüd on aeg need üles sulatada,“ ütles Vaitkevicius ettevõtte teate vahendusel. „Tuleval aastal on Maximal kavas avada kümmekond uut kauplust ja sarnast tempot plaanime hoida ka järgnevatel aastatel.“

Laienemine kiirus sõltub majanduse üldistest arengutest. Eesti turul on juba praegu tihe konkurents ning kauplusepinda elanike arvu kohta on naaberriikidest rohkemgi. Seega tuleb eelistada vaid neid projekte, kus kauplused suudavad ka siis, kui tarbimise kasv jääb tagasihoidlikuks, rentaablilt majandada.

„Laieneda pelgalt laienemise pärast ei saa, sest inimeste tarbimisvõime on ikka veel väike,“ rääkis Vaitkevicius.

„Eeldame, et Eesti majandus liigub lähiaastatel siiski kindlalt ülesmäge,“ märkis Vaitkevicius. „Sisetarbimise kasvu takistab järsk inflatsioon, kuid uute kaupluste avamine peaks tänu konkurentsi suurenemisele pidurdama ka ülikiiret hinnatõusu.“

Uute kauplustega kaasnevad ka uued töökohad. Järgmisel aastal leiab avatavates Maximates tööd üle 600 inimese.

„Kindlasti tahame avada järgmisel aastal oma esimese Maxima XX supermarketi kaupluse Tallinnas,“ ütles Vaitkevicius. Samuti on plaanis avada Maxina XX supermarket Pärnus, kus tänavu kaks Maxima X lähipoodi suleti.

Maxima plaanib avada uusi kauplusi ka väikelinnades, kus elanikud suuremat valikuvõimalust ja madalamaid hindu kaua on oodanud. „Lisaks Tapale ja Paldiskile tahame avada lähiaastal kauplused näiteks Räpinas, Märjamaal ja Türil,“ sõnas Vaitkevicius.

Maximal on 426 kaubanduskeskust  -  Maxima X, Maxima XX, Maxima XXX ja Ermitažas, neist Leedus 217, Lätis 127, Eestis 52 ja Bulgaarias 30. MAXIMA GRUPE, UAB   ettevõtetes kõikides nimetatud riikides töötab kokku üle 23 500 inimese.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757