Kaubandus.ee  • 24. november 2010
Jaga lugu:

Jüri Vips müüs kinnisvarafirma Pristise juhile

Hulgikaubandus firma ABC Grupp müüs oma kinnisvara arendusega tegeleva tütarettevõtte ABC Vara tegevusvaldkonna fokusseerimise eesmärgil Continental FIT-le. 

“Tütarettevõtte müümise põhjus seisneb selles, et ABC Grupp fokusseerub autondusele ja kõikide ülejäänud valdkondade ettevõtted kas müüakse ära või on juba müüdud,” kommenteeris tehingut ABC Grupi omanik Jüri Vips.

ABC Vara müümine on Vipsi kinnitusel protsessi lõpule viimise osa. “Üks kinnisvara ettevõte on veel jäänud, aga see müüakse ka veel selle aasta lõpuks ära, seega praegu eraldi kinnisvara arendus ettevõtteid ABC Grupis enam ei ole,” rääkis Vips.

Nüüdsest tegeleme vaid oma alaga, hulgikaubanduse ja autondusega, mis on minu arvates ka normaalne, lisas ta.

Continental FITi omanik Andres Kiil ei soovinud ABC Vara omandamise põhjuseid välja tuua ega oma tulevikuplaane seoses ettevõttega selgitada. “Ma ei soovi sellest ajakirjandusele rääkida,” jäi Kiil napisõnaliseks.

2009. aasta lõpus müüs ABC Grupp ka jaekaubandusega tegeleva ABC Supermarkets ASi 215 mln krooni eest Continental FIT-le.

ABC Vara tegevusaladeks on kinnisvara arendus ja rentimine. Renditavad objektid on Tallinnas Paldiski mnt 105 asuv Renault autokeskus, Paldiski mnt 251a asuv lao- ja kontorihoone ning Pärnus Papiniidu 42 asuv Mai Selver. Ettevõtte müügikäive ulatus 2009. aastal 12,1 miljoni kroonini ja kahjum majandustegevusest moodustas 74,9 miljonit krooni.

Andres Kiil on turvafirma Pristis AS juhatuse esimees. Talle kuulub valdusettevõte  Continental FIT AS, mille varade maht oli 2009.  aasta lõpu seisuga 364,8 miljonit krooni ja puhaskahjum 187 291 krooni. Lisaks on tal 100%-line osalus Kiil Konsultatsioonid OÜ-s, mis tegeleb äri- ja juhtimisalase nõustamisega.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt