Autor: Kaubandus.ee • 9. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia maksab 30% kasumist dividendideks

Premia Foods maksab eelmise aasta eest dividendideks pea kolmandiku kasumist.

Premia Foodsi mullune käive oli 1,2 miljardit krooni (77,3 miljonit eurot) ja puhaskasum 20,5 miljonit krooni (1,3 miljonit eurot).

Lähtuvalt ettevõtte nõukogu heakskiitvast otsusest teeb Premia Foodsi juhatus korralisele üldkoosolekule ettepaneku jagada eelmise aasta dividendideks 30% Premia Foodsi mullusest puhaskasumist.

"Peame oluliseks, et ettevõttel peab välja kujunema kindel dividendipoliitika, millega teaksid aktsionärid tulevikus arvestada. Premia Foodsi likviidsuskordajad ning oma- ja võõrkapitali suhe on väga hea ning ettevõttel on piisavalt vahendeid või võimalust kaasata täiendavaid vahendeid investeeringute või laienemiste teostamiseks," ütles Premia Foodsi juht Kuldar Leis.

Premia Foods prognoosib tänavu 10%-list käibekasvu ja 25%-list kasumikasvu. Ettevõte ennustab selle aasta konsolideeritud käibeks 85 miljonit eurot ning puhaskasumiks 1,6 miljonit eurot.

"Käibe ja kasumi kasvu ootame kõigist ärisegmentidest ning müügimahtude kasv toob koos tootmisefektiivsuse kasvuga kala- ja jäätisesegmendis kaasa ka kasumi kasvu," rääkis Leis.

Juhtkond ootab jäätisesegmendis kasvu kõigilt turgudelt, sealjuures Peterburis on ettevõte tootmistegevuse laiendamise ning efektiivistamise eesmärgil sõlminud rendilepingu jäätisetootjaga OOO Leda, mille tulemusel kolitakse Hladokombinati tootmistegevus senistelt Peterburi kesklinnas asunud rendipindadelt Peterburist 160 km kaugusele, logistiliselt väga hästi sobivasse Kirishi linna jäätisevabriku ruumidesse.

Kolimisega kaasnevad kulud 2011. aastal ulatuvad 280 000 euroni, sealjuures tähendab uutel rendipindadel tegutsemine Hladokombinatile tänavu ligi 100 000 euro suurust säästu, alates 2012. aastast aga ligikaudu 500 000 euro suurust säästu aastas. Lisaks võimaldab uuel rendipinnal tegutsemine laiendada sortimenti.

Seoses kolimisega lõpetatakse töölepingud 137 tootmisega seotud töötajaga Peterburis, samal ajal võetakse Kirishis tööle 80 uut töötajat, samuti jätkavad tööd tänased müügi- ja turundusosakondade võtmetöötajad ja mõned tänased tootmisspetsialistid. Tootmise efektiivistamine Peterburi turul ning jätkuv kaubamärkide tugevdamine Baltikumis on juhtkonna hinnangul aluseks kasvuootustele, teatas Premia Foods.

Sügavkülmasegmendis jätkab ettevõte agressiivselt, lisaks olemasolevatele turgudele on alustatud selles segmendis tööd ka Peterburi ning Soome turgudel ning fookuses on oma kaubamärkide arendamine läbi sortimendi laiendamise. Sügavkülmasegmendi mahu kasv aitab veel paremini tasandada ka jäätisesegmendi sesoonsuse mõju.

Kalasegmendis oodatakse pärast möödunudaastast tootmise ümberkorraldamist samuti kasvu, seoses aktiivse tootearendusega nii Heimon Gourmet kaubamärgi osas Soome turul kui ka Baltikumis turule toodud Vikingi osas, millega ettevõte siseneb sel aastal aktiivselt ka Baltikumi sügavkülmutatud kalatoodete segmenti.

Premia Foods on toidutööstuste grupp, mis tegutseb nii Balti riikides kui ka Soomes, Rootsis ja Venemaal. Ettevõtte 2010.aasta auditeerimata konsolideeritud käive oli 77,3 miljonit eurot ning ettevõttes töötab 797 inimest. Premia Foods on noteeritud NASDAQ OMX Tallinna Börsil alates 5. maist 2010.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757