Autor: Kaubandus.ee • 9. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikohus otsustab Liviko kartellisüü kuu aja jooksul

Riigikohus vaagis täna kartellileppe sõlmimises süüdimõistetud ASi Liviko ja OÜ Forgola Grupp (endine Offex Group) ning nende juhtide kaebusi ja langetab otsuse 30 päeva jooksul.

Riigikohus arutas Liviko ja selle juhi Janek Kalvi kaitsja vandeadvokaat Erki Kergandbergi ning Forgola ja selle omaniku Igor Zavizioni kaitsja vandeadvokaat Aadu Lubergi kaebusi.

Advokaadid taotlesid ERRi teatel süüdimõistva otsuse tühistamist ning uue otsusega õigeksmõistmist kuriteokoosseisu puudumise tõttu oma kaitsealuste tegevuses.

Mullu novembris jättis Tallinna ringkonnakohus muutmata Liviko ja Forgola Grupi ning nende juhtide süüdimõistmise kartellileppe sõlmimises, millega Kalvi sai rahalise karistuse 719 700 krooni, Zavizion 21 750 krooni ja Forgola juhatuse liige Aleksandr Skoblov 57 500 krooni; lisaks määras kohus Livikole juriidilise isikuna 1,5 miljoni krooni suuruse ning Forgolale 750 000 krooni suuruse rahalise karistuse.

Kalvi märkis pärast ringkonnakohtu otsust, et teda teeb väga murelikuks asjaolu, et ta on kahel korral süüdimõistetud hinnakokkuleppes, mida ta ei ole teinud ega soovinudki teha.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700