• 21.03.11, 11:26
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Prisma: kaardimaksed on Eestis kallimad kui Soomes

Üldiselt on Eestis kaardimaksed kallimad kui Soomes ja Euroopa Liidus keskmiselt, sõnas Prisma Peremarketi finantsjuht Aili Nopri.
„Kaardimaksete vahendustasud on kindlasti liiga kõrged, kuid arusaadav on, et see pole pankadele ka tasuta tegevus. Vahendustasud on kõrged ja olulised kulud meie jaoks,“ sõnas Prisma juht Janne Lihavainen.
Ta lisas, et umbes aasta-poolteist tagasi peeti pankadega sel teemal läbirääkimisi. "See olukord pole rahuldav ja me peame neid tasusid kõrgeteks. Võrdlesime hindu ka Soomega," lausus Lihavainen.
Prisma Peremarketi finantsjuht Aili Nopri ütles, et kaardimaksete tasud on Eestis tegutsevate pankade lõikes küll mõneti erinevad, kuid vahed pole väga suured. "Küll aga on tingimused erinevad sõltuvalt teenust tarbiva ettevõtte kaardimaksete käibest. Ohtralt kaardimakseid teostavate ettevõtete kaardimakse marginaalid on üldiselt madalamad,“ selgitas Nopri.
Finantsijuhi sõnul on Euroopa Komisjon nende andmetel võtnud vastu otsuse ühtlustamaks kaardimaksete tasusid kogu Euroopa Liidus. „Eestile tooks see kaasa kaarditasude marginaalide vähenemise,“ sõnas Nopri.
 

Seotud lood

Uudised
  • 28.05.12, 13:56
Euroopa Kohtu otsus võib alandada kaarditasusid
Euroopa Kohus peab põhjendatuks konkurentsi piirava iseloomuga kaarditasu keelustamist. Euroopa Komisjoni arvutused näitavad, et kaarditehingud lähevad EL-i kaupmeestele aastas maksma 25 miljardit eurot.
  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.24, 16:14
Advendikalender: kuidas sai lastele loodud kingikogumikust kõigile mõeldud hitt-toode
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele