Autor: Kaubandus.ee • 21. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskus: rõivad-jalatsid lähevad juba hästi kaubaks

Viru Keskuse käibe kasv tuleb rõivaste ja jalatsite müügist, rääkis keskuse juht Ants Vasar poolaasta 8,4% tõusu kommenteerides.

Viru Keskuse kuue esimese kuu käive oli 53 miljonit eurot ehk mullusest 8,4% rohkem. Aasta esimeses pooles külastas Viru Keskust 5,3 miljonit inimest, kes tegid kokku 4,4 miljonit ostu. Võrreldes 2010. aasta sama perioodiga kasvas külastatavus 4,6 ja ostude arv 4,4%.

Kui aasta esimestel kuudel ostsid inimesed elektroonikat ja kodutehnikat ning kevadel remondi- ja aiatarbeid, siis praegu lähevad taas hästi kaubaks rõivad ja jalatsid. Masu saabudes loobusid ostjad kõigepealt kallimatest ja kvaliteetsematest rõiva- ning jalatsikaubamärkidest, nende müüjad kaotasid käibes poole. Nüüd on hakanud kvaliteetpoodide kriisieelne käive taastuma, kinnitas Vasar.

"Kui rääkida aga kasumist, oleme igavesti nullis," lisas Vasar ja selgitas, et Viru Keskuse omanikfirmad on kokku leppinud, et katavad keskuse kulud, kuid üüriraha läheb otse neile. Seega kajastub kasum omanikfirmade majandusaruannetes.

Vasar hindas tarbijahinnaindeksit ületavat käibekasvu heaks tulemuseks. “Tarbijahinnaindeksi ca 5% kasvu taustal on Viru Keskuse ligi 8,5% käibekasv hea tulemus, mis peegeldab tarbijate kindlustunde tõusu sel aastal,” lausus Vasar.

“Ostuaktiivsus on püsinud viimasel kuuel kuul eelmisest aastast kõrgemal tasemel ja usutavasti säilib tarbimine samas tempos ka aasta teisel poolel,” prognoosis ta. Võrreldes 2010. aastaga võib 2011. aasta koondtulemuses oodata kuni 10% kasvu, ütles kaubanduskeskuse juht.

Viru Keskuses on üle 100 kaupluse ja teeninduskoha, mida külastab päevas keskmiselt 30 000 inimest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070