Autor: Kaubandus.ee • 2. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsis ähvardab või otsa saada

Rootsi piimatootjate ühing Svensk Mjölk hoiatas rootslasi, et viimaste aastate võipuudus saabub sel aastal eelmistest aastatest varem, kirjutab Rootsi uudisteportaal The Local.

"Võiga varustamine on olnud probleem kahel viimasel aastal ja selle puudus on tüüpiliselt suurim hilissügisel või enne jõule - mitte kunagi nii varakult kui täna," ütles ühingu statistika ja turgude ekspert Lennart Holmström.

Rootsis toodetakse iga aastaga järjest vähem piima, viimase 20 aastaga on see vähenenud viiendiku võrra. Igal aastal lõpetab piimatootmise 6-7% olemasolevatest tootjatest.

Samas on nõudlus kõrge rasvasisaldusega piimatoodete järele hüppeliselt kasvanud, sest naturaalset piimarasva ei peeta enam nii ohtlikuks kui varem. Peale selle eelistavad tarbijad naturaalseid ja kohalikke piimatooteid.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700