Kuigi tarbijad sõnades eelistavad naturaalseid tooteid, pole need poelettidel kõige menukamad, rääkis toiduliidu juht Sirje Potisepp.
„Tegelikult me ju näeme, mida iga päev ostetakse ja kahjuks ei ole kõige menukamad need tooted, millest on säilitusained välja võetud, millel on hall värvus,“ ütles ta Delfi Majandusele.
Potisepa sõnul on Eestis teadlikke tarbijaid vähe ja enamik vaatab poest hinda ning seda, mida ta üldse endale lubada saab.
Potisepp ütles, et naturaalsetest toiduainetest ise süüa tehes on E-aineid kindlasti vähem, kuid ka kodus me maitsestame tooteid, teeme hoidiseid, marineerime ja kasutame selleks erinevaid lisaaineid.
„Süüa tuleb võimalikult mitmekesiselt ja siis ei ole ohtu ka E-ainete ületarbimiseks,“ rõhutas Potisepp.