Autor: Kaubandus.ee • 16. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata suurimaid eksportööre

Täna ilmunud Äripäeva eksportööride edetabeli esikolmikus on kaks tuntud firmat.

Eksportööride TOP 10 eelmise aasta müügitulu järgi

1. Tallink Grupp ASÜhtlasi eksportööridest suurim tööandja. Enamik tulust tuli müügist laevadel ja maismaal asuvates restoranides ja poodides.Naftatoodete ja kemikaalide vahendaja. Viis töötajat. Emafirma Cind Holding Ltd registreeritud Küprosel.Ericssoni seadmete tootja Tallinna tehases ning Ericssoni toodete ja teenuste müüja Eestis. Annab tööd 1300 inimesele.Fjodor Bermani ülesehitatud laevade ehitamise, remontimise ning metallkonstruktsioonide valmistamise ja metalli müügiga tegelevasse kontserni kuulub 65 tütarettevõtet enam kui 3400 töötajaga.Üle tuhande töötajaga ettevõte toodab juhtmeköidiseid ja ühenduskaableid. Suurim sihtturg Rootsi.Soome ettevõte Stora Enso Oyj tütarettevõte varub metsa, toodab saematerjali ja puidutöötlemissaadusi.Vedurivaruosade tarnija. Tegutseb Venemaal, Eestis neli töötajat. Emafirma Franconia Holdings Ltd registreeritud Küprosel.Saksa ja Vene kapitalil põhinev laevade punkerdaja ja kütuse hulgimüüja.Sillamäe sadamas tegutsev mootorikütuse hulgimüüja. Venemaale eksportiv ja Vene kapitalil põhinev külmutusseadmete hulgimüüja. Eestis neli töötajat.

2. Baltic International Trading OÜ

3. Ericsson Eesti AS

4. BLRT Grupp AS

5. PKC Eesti AS

6. Stora Enso Eesti AS

7. OÜ Kolomna Energy Service

8. AS Bominflot Estonia 

9. Evail Oil OÜ

10. Antonio Trade OÜ

Tänases Äripäevas ilmunud eksportööride TOP koostati EASi ja majandusministeeriumi lähteandmetele tuginedes. Mõlemad saatsid nimekirja sajast ettevõttest, kes on nende andmetel suurimad eksportöörid.

Kogu edetabelit on võimalik lugeda tänasest Äripäevast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070