Autor: Kaubandus.ee • 30. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlva tarbijate ühistu juht: meie veel poode kinni ei pane

Kui Swedbank paneb pangaautomaate kinni, siis meie veel oma poode kinni ei pane, kinnitas Põlva Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Peeter Urman.

„Samas ega igas meie poes siiski hästi ei lähe,“ möönis Urman. „Me saame väiksemaid maakauplusi doteerida suurte keskuste arvelt. Mida rohkem tekib meie kaupluste kõrvale aga rimisid, maximaid, säästumarketeid, seda vähem jääb raha doteerimiseks. Näiteks Räpinasse tuli mullu Maxima juurde. Räpina ei ole väga suur linn ja uus kauplus mõjutas oluliselt meie sealse kaupluse käivet.“

Urmani andmeil oli Põlva Tarbijate Ühistu käibekasv detsembris võrreldavates hindades 4 protsenti. „Sügiskuudel, vähemalt meil Põlvamaal, läks kehvemini – neljandas kvartalis oli meil käive isegi -0,3 protsenti,“ lausus Urman. „Aga detsembrikuu hea tulemus päästis neljanda kvartali. Me avasime aasta lõpus ka kaks uut kauplust.“

Tänavuse aasta kasvuks loodab Põlva Tarbijate Ühistu saada 2 protsenti. „Selline on meie eesmärk, kuid eelarve koostamisel on arvestatud veidi väiksema kasvuga,“ lisas Urman.

Põlva Tarbijate Ühistus on kokku 32 poodi..

Statistikaamet teatas täna, et jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2011. aasta detsembris eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades 5 protsenti. Käibe kasv oli suurim spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (kaubamajad), kus jaemüük kasvas 2010. aasta detsembriga võrreldes 16 protsenti. Hästi läks tekstiiltoodete, rõivaste, jalatsite ja nahktoodete kauplustel (kasv 9%) ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjali kauplustel (kasv 7%).

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070