Kaubandus.ee  • 30. jaanuar 2012
Jaga lugu:

Põlva tarbijate ühistu juht: meie veel poode kinni ei pane

Kui Swedbank paneb pangaautomaate kinni, siis meie veel oma poode kinni ei pane, kinnitas Põlva Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Peeter Urman.

„Samas ega igas meie poes siiski hästi ei lähe,“ möönis Urman. „Me saame väiksemaid maakauplusi doteerida suurte keskuste arvelt. Mida rohkem tekib meie kaupluste kõrvale aga rimisid, maximaid, säästumarketeid, seda vähem jääb raha doteerimiseks. Näiteks Räpinasse tuli mullu Maxima juurde. Räpina ei ole väga suur linn ja uus kauplus mõjutas oluliselt meie sealse kaupluse käivet.“

Urmani andmeil oli Põlva Tarbijate Ühistu käibekasv detsembris võrreldavates hindades 4 protsenti. „Sügiskuudel, vähemalt meil Põlvamaal, läks kehvemini – neljandas kvartalis oli meil käive isegi -0,3 protsenti,“ lausus Urman. „Aga detsembrikuu hea tulemus päästis neljanda kvartali. Me avasime aasta lõpus ka kaks uut kauplust.“

Tänavuse aasta kasvuks loodab Põlva Tarbijate Ühistu saada 2 protsenti. „Selline on meie eesmärk, kuid eelarve koostamisel on arvestatud veidi väiksema kasvuga,“ lisas Urman.

Põlva Tarbijate Ühistus on kokku 32 poodi..

Statistikaamet teatas täna, et jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2011. aasta detsembris eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades 5 protsenti. Käibe kasv oli suurim spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (kaubamajad), kus jaemüük kasvas 2010. aasta detsembriga võrreldes 16 protsenti. Hästi läks tekstiiltoodete, rõivaste, jalatsite ja nahktoodete kauplustel (kasv 9%) ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjali kauplustel (kasv 7%).

 

 

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt