Autor: Kaubandus.ee • 6. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank kärpis Baltika aktsia hinnasihti

Swedbanki analüütik Risto Hunt alandas Baltika aktsia hinnasihi 47 eurosendilt 44 eurosendile, kuna ettevõte andis kasumihoiatuse ning tal on ebapiisav netovarade suhe omakapitali.

"Baltika teatas reedel, et ärikasumis oldi neljandas kvartalis igal kuul, kuid mitmete poodide sulgemine Venemaal, Venemaa peakontori viimine Moskvast Peterburisse ja varade väärtuste mahakandmised viivad kogu neljanda kvartali puhaskahjumisse, kuid EBITDA kasumit see praktiliselt ei mõjuta, kuna 97 protsenti kõigist mahakandmistest ei ole rahalised," kirjutas Hunt.

"Siiski jooksevad need kulud läbi ärikasumi realt ning mõjutavad ka joonealust (kasumi-kahjumi) rida. Mahakandmiste suuruse kohta ettevõte informatsiooni ei jaganud," lisas ta.

Baltika avab käimasolevas kvartalis e-poe, selle tegevkulud on madalad, kuna ettevõte ei ole kedagi täiendavalt palganud.

"Säilitame Baltika aktsiale ostusoovituse ning meie uus Baltika aktsia hinnasiht on 0,44 eurot," teatas Hunt. "Säilitasime ostusoovituse, kuna operatsioonilise tasandi tulemused paranevad, kahjumlikud poed peaksid nüüd olema suletud, müük ruutmeetri kohta kasvab ning kasvavad majandused peaksid klientide kulutusi toetama," põhjendas Swedbanki analüütik.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700