Autor: Kaubandus.ee • 7. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wendre juht: võlglaste avalikustamist peaks reglementeerima

Võlglaste avalikkuse ette toomine peaks olema kuidagi reglementeeritud, sest heatahtlike firmade jaoks raskendab nimekirjas olek kehvast situatsioonist väljatulekut, arvas Wendre ASi juhatuse esimees Vahur Roosaar.

Inkassofirmade vahel on tekkinud diskussioon selle üle, kas avalikustada võlgaste nimekirju. Äripäev küsib täna ettevõtjatelt, kas võlglaste avalik häbiposti panek on õigustatud või mitte.

„Mõnes mõttes on see krooniliste ja pahatahtlike võlgnike puhul muidugi üks mõjutusvahend, et nad oma kohustusi tõsiselt võtaks. Samas kui ettevõte otsib oma muredele lahendust, raskendab võlgadega ülespanemine tema võimalust sellest situatsioonist välja tulla,“ arvas Roosaar, et ülesriputamine peaks olema väga ettevaatlik.

Inkassofirmadele on see Roosaare sõnul ehk lihtne lahendus, kuid avalikkuse ette toomine peaks tema meelest olema kuidagi reglementeeritud.

Kui tahetakse kellegagi äri alustada on Roosaare sõnul infot võimalik saada ka teiste päringute kaudu. Välismaa ettevõtete krediidikõlblikkuse kontroll käib juhi kinnitusel nagunii teistmoodi. Meil käib see läbi krediidikindlustuse süsteemi, sõnas ta. 

Julianuse poolt avaldatud võlglaste nimekirjasid Roosaar enda sõnul vaadanud pole, kuna Wendrel on Eesti äri osakaal suhteliselt väike. „Väikeste firmade puhul on meil konkreetsed reeglid, et ettevõte maksab meile ette. Pikaajalised koostööpartnerid oleme enda jaoks läbi krediidikindlustuse süsteemi ära katnud,“ lausus Roosaar kinnitades, et need süsteemid toimivad täna väga hästi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070