Autor: Kaubandus.ee • 14. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima agressiivsed plaanid

Jaekaubandusekett Maxima plaanib tänavu investeerida kauplustesse 30 miljonit eurot. Ettevõtte tegevdirektori Vaidotas Pacesa sõnul on nende peamine eesmärk mööduda Rimist ning saada turuliidriks.

"See aasta on meie jaoks sümboolne aasta. Alustasime uue jaeketiga Eestis kiiret arengut 2004. aastal ja meil läks kaheksa aastat selleks, et avada esimene suur kauplus ehk Maxima XX supermarket Tallinnas," kommenteeris Maxima Eesti tegevdirektor Vaidotas Pacesa.

Kui vaadata teiste linnade tulemusi suuremate, Maxima supermarketite ja hüpermarketite näitel, siis Pacesa sõnul nad näevad, et selliseid poode on vaja.

"Loodan, et 2012. aasta lõpuks on Tallinnas kolm suurema formaadi kauplust. Kui linnavalitsus lubab, siis tuleb ka neljas," märkis ta.

Ta lisas, et pärast kriisi hakkasid inimesed käima just suurtes poodides ja see tendents jätkub. "Tööpuudus langes, tarbijate sissetulekud on tasapisi tõusmas ja inimesed hakkavad odavatest väikestest poodidest minema teisele tasandile üle," nentis ta.

Maxima investeerib sellel aastal 30 miljonit eurot, millest 85% läheb Tallinna. Seda on kaks korda rohkem kui eelmisel aastal. Eelmisel aastal avati 10 uut kauplust. Tänavu plaanitakse ehitada supermarketid Ümera, Smuuli ja Õismäe teele ning ka Maardusse. Lisaks tuleb Tallinnasse mitu väiksemat kauplust. Samuti tehakse ettevalmistusi, et avada hüpermarket Tallinnas 2013. aasta esimeses pooles.

Loe pikemat intervjuud Maxima tegevdirektoriga tänasest Äripäevast.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757