Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 4. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima käive kasvas kvartaliga 23%

Maxima müügitulu Eestis ulatus esimeses kvartalis üle 77 miljoni euro, kasvades aasta varasema perioodiga võrrelduna 23 protsenti.

Maxima käibekasvust tuli osa tänu uutele kauplustele. “Esimeses kvartalis avasime poed Türil ning Haapsalus,” märkis Maxima Eesti juhatuse esimees Vaidotas Pacesa. Ta lisas, et tänavu plaanitakse avada kokku kümmekond uut kauplust. "Mis peamine, avame ka esimese suurema formaadiga kaupluse Tallinnas. Kokku loob jaekett üle 500 uue töökoha.”  Lisaks laienemisele on plaanis mitmete kaupluste renoveerimine.

Pacesa sõnul oli jaekaubanduse kasv esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta algusega väga kiire. "Eelmisel aastal pärssis tarbimisaktiivsust uue rahaga harjumine ja kiire hinnatõus. Nüüd on hindade liikumine mõõdukam ja tarbimisotsuseid tehakse julgemalt,” rääkis Pacesa.

“Samas eelistatakse endiselt soodsamate hindadega poekette ning kampaaniakaupu. Tänu sellele kasvas Maxima käive aasta esimestel kuudel poole kiiremini kui kasvas toidu- ja esmatarbekaupade müük Eestis tervikuna ning Maxima turuosa suurenes oma segmendis ligi 18-protsendini.”

MAXIMA GRUPE, UAB omab Balti riikides ja mujal kokku 485 kaubanduskeskust MAXIMA X, MAXIMA XX ja MAXIMA XXX, T-MARKET, T-MARKET EXPRESS  ning ALDIK. Neist 220 asub Leedus, 136 Lätis, 66 Eestis, 42 Bulgaarias ning 21 Poolas. Kontsernil on kokku üle 28 000 töötaja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757