Autor: Indrek Kald • 28. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi võib lõpetada ajalehtede-ajakirjade müügi

OÜ Lehepunkt ja Rimi Eesti Food ASi vaidluse tõttu võib juunis lõppeda ajalehtede ning ajakirjade müük Rimi poodides.

"Kahjuks ei ole õnnestunud pärast pikki läbirääkimisi kokkulepet Rimiga saavutada. Teeme endiselt kõik endast oleneva, et olukorrale lahendus leida ja perioodika müük Rimi kauplusteketis ei katkeks," teatas Lehepunkti tegevjuht Tiia Ilves koostööpartneritele saadetud kirjas.

Ta kinnitas valmisolekut sõlmida kõikide soovijatega tarnelepinguid tingimustel, mis tagavad võrdväärsete kokkulepete korral erinevate äripartnerite võrdse kohtlemise.

Lehepunkti juhatuse liige Ivar Vendelin märkis, et nad on Rimiga pidanud läbirääkimisi senise tarnelepingu muutmiseks või uue sõlmimiseks. "Vaatamata Lehepunkt OÜ poolsetele kompromissettepanekutele ei ole me kahjuks läbirääkimiste käigus mõlemat poolt rahuldava tulemuseni jõudnud," kinnitas ta.

Seetõttu esitas Lehepunkt 22. mail Rimile kehtiva tarnelepingu ülesütlemise avalduse. Kui kokkulepet ei saavutata, lõpetab Lehepunkt 19. juunil ajalehtede-ajakirjade tarnimise Rimi poodidesse.

Vendelini ütlusel teeb Lehepunkt siiski kõik, et saavutada Rimiga kokkulepe koostöö jätkamiseks.

Lehepunkt alustas ajakirjanduse hulgimüügiga 2000. aastal. Ettevõte hoolitseb selle eest, et enamik Eestis müüdavatest ajalehtedest ja ajakirjadest jõuaksid igal ilmumishommikul trükikodadest supermarketitesse, kauplustesse, kioskitesse ja bensiinijaamadesse.

Lehepunkti valikus on 1100 perioodilist väljaannet, sh 300 kodumaist ja 800 välismaist. Samuti on firma sortimendis ka ligikaudu 30 000 raamatut ja 2500 DVD-filmi. Lisaks pakub Lehepunkt kalendreid, geograafilisi kaarte ja kogumistooteid.

Aastast 2000 kuni tänavu maini kuulus Lehepunkt Soome Sanoma gruppi. Nüüd on Lehepunkti omanikuks Norra jaekaubandusettevõte Norwegian Reitan Servicehandel AS.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757