Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 7. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet jälgib tänavu  hulgikaubandusfirmasid

Maksuhaldur jälgib sel aastal kõrgendatud tähelepanuga hulgikaubandus-, ehitus-, teenindus ja toitlustus- ning kütuseäri. Nimelt on neis valdkondades suurim laekumata maksude osakaal ehk maksuauk, ja seda püütakse piirata, kirjutas Äripäev.

Selleks, et maksuameti huviorbiiti mitte sattuda, tuleb esitada dokumendid korrektselt ja õigeks ajaks, siis pole ametil nende endi kinnitusel põhjust teid tülitada. Ettevõtjate sõnul see nii lihtne ei ole ning eeldusi maksuametile silma jääda on päris mitu.

Tasub teada! MTA kontakt on üsna kindel juhul kui: käibemaksu tagastusnõuet üle mitme aasta või üldse esimest korda või tavapärasest rohkem. järjest deklareeritakse käibedeklaratsioonis nii käibe- kui ka sisendkäibemaksuna nulle. Sel juhul kahtlustatakse, et ettevõtlusega tegelemine on lõppenud ja ähvardatakse käibemaksukohustuslaste registrist kustutamisega. töötab suur hulk töötajaid, kellele makstud töötasu on valdkonna keskmisest oluliselt väiksem. Sel juhul on lootust saada kiri, milles kahtlustatakse ümbrikupalga maksmises ja palutakse selgitusi. on parandatud deklaratsioone või need puuduvad. valdkonnas, mida maksuhaldur 2012. a jälgib kõrgendatud tähelepanuga: hulgikaubandus, ehitus, teenindus ja toitlustus ning kütuseäri. Neis valdkondades on suurim laekumata maksude osakaal. on ostnud kaupu või teenuseid nn arvevabrikutest. Arvevabriku avastamisel võetakse tavaliselt kontrolli alla kõik, kes on arvevabrikule makseid teinud. tehingud seotud isikutega ja kel peaks olema siirdehinna dokumentatsioon. on esitamata ja maksusummad üle kandmata. Kui ettevõtte ärimudelis on juba sees maksudest kõrvalehoidumine, siis tuleb arvestada maksuameti kõrgendatud huvi sõltumata raamatupidamise korrektsusest.

DEKLAREERITAKSE

MITU KUUD

ETTEVÕTTES

LIIGSELT

TEGUTSETAKSE

ÄRIÜHING

TOIMUVAD

DEKLARATSIOON

ALLIKAS: ERNST & YOUNG BALTICU PARTNER RANNO TINGAS, EML-I JUHATUSE LIIGE LASSE LEHIS

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757