Autor: Ave Lepik • 11. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läheneb majandusaasta aruande esitamise tähtaeg

30. juunil jõuab ettevõtjatel ja mittetulundussektoril kätte majandusaasta aruande esitamise aeg, mil ligikaudu 140 000 juriidilist isikut peavad esitama 2011. aasta aruande.

1. juuni seisuga oli e-äriregistri andmetel kokku 139 340 aruandekohustuslast, kellest 25 438 ehk 18% olid juba oma 2011. aasta majandusaasta aruande esitanud. Eelmise aasta samal ajal oli esitatud aruandeid 16%.

Lisaks oli juuni alguse seisuga süsteemi sisestatud, kuid registrile veel edastamata 10 224 äriühingu aruannet ja 2160 mittetulundusühingu aruannet.

Varasemate aastate kogemus on näidanud, et inimesed hilinevad majandusaasta aruannete esitamisega eeskätt hooletusest või lihtsalt teadmatusest. „Näiteks ei teata alati, et aruanne tuleb esitada ka siis, kui majandusaastal majandustegevust ei ole toimunud,” rõhutas justiitsminister Kristen Michal.

Aruanne tuleb esitada registrile elektrooniliselt ettevõtjaportaalis ning see peab vastama vorminõuetele. Ettevõtjaportaali saab siseneda ID-kaardiga, mobiil-ID-ga või internetipanga kaudu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757