Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 14. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Altia Eesti käive mullusega samal tasemel

Alkohoolsete jookide tootja ja maaletooja Altia Eesti AS käive tänavu esimesel poolaastal on mullu sama ajaga võrreldaval tasemel.

"Altia Eesti müüs varasemast rohkem välisturgudele – eksporditulu kasvas 13 protsenti ja kogumüügist moodustas eksport 21% ning Eesti osa oli 79%. Samas Eestis ei kasvanud alkoholiturg esimesel poolaastal nii kiiresti kui mullu, sest oma rolli mängis läinud aasta kõrge võrdlusbaas. Tänavu veebruarist tõusis alkoholiaktsiis ning endiselt on aktiivne alkoholi salakaubandus," ütles Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets ettevõtte teates.

Esimese poolaastal laiendas Altia tootevalikut, kui sisenes kokteilijookide turule uue sarjaga Saaremaa Frizzer. Lisaks tõi Altia turule veini Chill Out Chenin Blanc uues 1,5-liitrises pouch-pakendis.

Märtsis teatas turu-uuringute firma Nielsen, et Altia Eesti maitseviin Saaremaa Rabarber pälvis ainsa alkohoolse joogina Tunnustatud Eesti Maitse 2011 kvaliteedimärgi. Lisaks omandas Altia Corporation Xanté ettevõtte ja tootemargi, millele lisaks esindab Altia Eestis eksklusiivselt kontserni rahvusvaheliselt enimtuntud kaubamärke Koskenkorva vodkat ja Renault’ konjakit.

Altia Eesti on Soome suurima alkoholifirma Altia Corporation tütarettevõte. Altia Eesti kõige tuntum Eestis toodetud kaubamärk on Saaremaa Vodka, ja ettevõte turustab ka mitmeid tuntud rahvusvahelisi joogibrände nagu näiteks Jack Daniel’s, Amarula, Meukow ja Bowmore. Altia Eesti veiniportfelli juhtivad brändid on Fresita, Chill Out, Tarapaca, Two Oceans ja Masi.

Altia Eesti maksis tänavu esimese kuuga aktsiisi 9,5 miljonit eurot ehk üle nelja protsendi mullusest enam.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070