Autor: Romet Kreek • 15. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs on jalatsiäri superkasumlik

Jaemüüjad on Ameerikas muutnud jalatsihulludeks - Macy avab New Yorgis maailma suurima naistejalatsite poe. Barneys New York avas just terve korruse suuruse jalatsipoe ja Saks laiendab oma 10022-SHOE kontseptsiooni ja avab uusi müügikohti.

Jaekaupmehed laiendavad oma kingaosakondi, kuna jalatsiäri on muutnud nii kasumlikuks, lüües teisi tooteid müügilt ruutmeetri kohta ja kasumimarginaalidega, kirjutab Bloomberg.

Analüüsifirma NPD Groupi andmetel kasvas 12 kuuga juunini naistejalatsite müük USAs 1,1 protsenti, 21,9 miljardile dollarile. Kuigi müügikasv jäi alla 4,2 protsenti kasvanud rõivamüügile ja seitsme protsendise kasvuga käekotimüügile, lõid jalatsid kasumlikkuselt  teisi tooterühmi.

Jalatsite ja käekottide brutokasumimarginaalid ulatuvad 50 protsendini luksuskaubamajades, kuid naisterõivastel ulatub see maksimaalselt vaid 45 protsendini, selgub Kurt Salmoni jaemüügianalüüsi firmast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700