Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 5. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ETK uus juht on Jaanus Vihand

Eesti Tarbijateühistute Keskühistu (ETK) nõukogu valis ETK uueks juhatuse liikmeks 20-aastase ettevõtluskogemusega Jaanus Vihandi, kes asub ametisse 15. oktoobril.

Ühtlasi pikendas ETK nõukogu lepingut senise juhatuse liikme Janek Lepaga, teatas ETK. 

Vihand on juhtinud Bauhof Eestit, Rakvere Piima ning Rocca al Mare Suurhalli ning kuulunud erinevate ettevõtete nõukogudesse.

ETK nõukogu esimees Väino Sassi ütles, et ETK juhi konkursil jäid sõelale vaid kõige tugevamad. "Lõppvoorus valis ETK 19-liikmeline nõukogu hääletuse teel välja kaks sobivaimat kandidaati. Läbirääkimisi alustati esimesena Vihandiga, kes sai ka eilsel nõukogu koosolekul enim hääli," selgitas Sassi.

„Meil on hea meel, et läbirääkimised lõppesid edukalt ning Jaanus asub juhtima Eesti Tarbijateühistute Keskühistut,“ sõnas Sassi. 

Ta lisas, et ETK juhatus jätkab kaheliikmelisena. "ETK nõukogu otsustas oma eilsel koosolekul pikendada lepingut ETK senise juhatuse liikme Janek Lepaga," kinnitas Sassi.  

Värskelt ETK juhatuse liikmeks nimetatud Vihand ütles, et ta on tänulik ETK nõukogule sellise võimaluse ja usalduse eest. „Selles töös saab olema palju tõsiseid väljakutseid, kuid ma olen kindel, et suudame koos ETK tublide inimestega veelgi enam rõõmustada oma praegusi ja uusi kliente ning teha tõsist meelehärmi konkurentidele. Minu eesmärk on tugevdada veelgi ETK Grupi positsiooni ning kasvatada organisatsiooni efektiivsust,“ lisas Vihand.   

Jaanus Vihandi CV09.2008 - 09.2011 Tegevdirektor, juhatuse liige - BAUHOF (Ehitus Service OÜ) ning www.myhistro.com loomine ja arendamine

05.2008 -  ...          Juhatuse liige, asutaja - OÜ Histrodamus/Histros Inc., veebikeskkondade www.histrodamus.ee

06.2004 - 08.2008 Tegevdirektor, juhatuse esimees - AS Rakvere Piim05.2001 - 02.2004 Tegevdirektor, juhatuse esimees - AS Rocca al Mare Suurhall 

Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK Gruppi kuulub 19 tarbijate ühistut üle Eesti, kes opereerivad kauplusi Maksimarketi, Konsumi, A ja O ning E-Ehituskeskuse märkide all. Kokku on ETK Grupis 359 müügiüksust ja ligi 4500 töötajat. ETK Grupi 2012. aasta esimese poolaasta netokäive oli 200,9 miljonit eurot, suurenedes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 8,5 protsenti. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757