Autor: Fredy-Edwin Esse • 25. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selveri nõrk kasum tõi Kaubamajale pettumuse

Tallinna börsil kolmanda kvartali tulemuste avalikustamise hooaega alustas negatiivse noodiga Tallinna Kaubamaja, mille puhaskasum oli selgelt alla analüütikute ootuste.

Kolmandas kvartalis kukkus Kaubamaja puhaskasum aastatagusega võrreldes 7,3%, 7,7 miljonilt 7,1 miljoni euroni. Langus tuli supermarketite divisjonist, kus kasum kukkus 25%, 5,1 miljonilt 3,8 miljonini. Jättes jalatsikaubanduse välja, siis ülejäänud harud suutsid kasuminumbreid kasvatada.

LHV ootas puhaskasumiks 8,8 miljonit eurot ehk 14% kasvu. Swedbanki analüüsimeeskond prognoosis kasumi kahanemist 2% võrra, 7,5 miljoni euroni.

Kaubamaja kontsern teatas juba varasemalt 4,6% võrra kasvanud kolmanda kvartali käibest, 115,5 miljoni euroni.

Supermarketite segmendi käesoleva aasta esimese 9 kuu kasumi kujunemisele, võrrelduna aasta varasemaga, on avaldanud mõju suurenenud amortisatsioonikulu ning tegevuskulud, mille taga on eelmisel aastal renoveeritud neli kauplust.

Kolmandas kvartalis oli kaubamajade ärisegmendi müügitulu 20,2 miljonit eurot, kasvades 6,8%. Puhaskasumina teeniti 0,5 miljonit, mis on 7,7% kõrgem, kui aasta tagasi.

Kolmandas kvartalis mõjus Kaubamaja tulemusele ebasoodsalt suvine Tallinna linna liikluskorralduse ajutine muudatus Tallinna müügimaja äärsel tänaval. Müügitulu mõjutasid kolmandas kvartalis renoveerimistööd Tartu müügimajas, kus augustis avati endise Spordimaailma pinnal Naiste Kingamaailm ja septembrikuu jooksul toimus laiendus Ilu- ja Naistemaailmas.

Autokaubanduse müügitulu kasvas kolmandas kvartalis 70,5%, 9,0 miljoni euroni. Selles puhaskasumina teeniti 0,6 miljonit. Lisaks avalikustas firma ka Viking Motorsi ostuhinna, milleks kujunes 1,32 miljonit eurot.

Jalatsimüügi käive küündis kolmandas kvartalis 3,8 miljoni euroni ning tegevusest kasumit ega kahjumit ei teenitud.

Kinnisvarasegmendi käive oli kolmandas kvartalis 0,7 miljonit, kasvades 1,7%. III kvartali puhaskasum oli 2,2 miljonit eurot, mis on 2011. aasta III kvartali puhaskasumist 0,5 miljoni euro võrra parem tulemus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757