Autor: Ave Lepik • 29. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valgas täieneb suletud poodide rivi

Poolteist kuud tagasi sulges Valgas uksed maakonna ainus jalatsikauplus Walking. Sama saatuse ootel on rõivakauplus A&G.

Sahinaid poe sulgemisest on linnarahva hulgas liikunud juba mõnda aega, kirjutab Valgamaalane. A&G Kaubanduse esindaja kinnitas väljaandele, et kauplus suletakse 2013. aasta veebruarist.

"Meil on äärmiselt kahju, aga majanduslikel kaalutlustel oleme sunnitud rõivakaupluse Valgas sulgema. Me ei tee seda kergekäeliselt, aga kahjuks ei jää muud üle," vastas A&G Kaubanduse tegevjuht Anu Mahlapuu.

Aeg, mil Valgas oli suur tööstuskaupade kauplus, kus müügil nii laste-, meeste- kui naisteriided, kingad, ehted, pesu, kellad ja muud aksessuaarid, pole veel mägede taha jäänud. 2010. aasta alguses põhjendas Põlva Tarbijate Ühistu tööstuskaupade müügidirektor Aulis Pellenen kaubamaja sulgemise otsust samuti vähese käibega.

"Põlvas, mis asub Tartust 46 ja Võrust 25 kilomeetri kaugusel, müüme garderoobikaupa kordades rohkem. Kas tõesti Valga rahvas eelistab käia 100 kilomeetri kaugusel Tartus?" imestas müügidirektor toona.

Siis olid Valgas avatud veel sisustuskauplus Home4You, rõivapood Ohhoo, Kalevite Koda, Novalux ja kullapood, mis kõik viimase paari aasta jooksul väikese käibenumbri pärast uksed sulgenud. Positiivse poole pealt saab nimetada kaupluse FeNg avamist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700