Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 13. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima: miinimumpalka ei teeni meil ükski täistöökohaga töötaja

Maxima teatas, et avab sel kuul kokku neli kauplust, tänu millele leiab tööd rekordilised 350 inimest. Kaubandus.ee uuris Maximast ka nende töötajate palga kohta.

Kaubandus.ee andmetel on Maxima töötajate töölepingus kirjas, et töötasu on "EV seaduse järgi paika pandud palga alammäär", mis on 2012. aasta seisuga 290 eurot miinus maksud. "See müütiline miinimumplaga jutt on selgelt vastuolus sellega, et meile tuleb pidevalt töötajaid ka teistest kettidest," kommenteeris teemat Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Erilaid selgitas kaubandus.ee uudisveebile, et Maxima töötajate töötasu koosneb põhipalgast ja mitmetasandilisest preemiasüsteemist.

Järgneb Erilaiu kommentaar muutmata kujul: Inimesi tuleb sellises nõudlikus ametis nagu kauplusetöötaja hoida ja motiveerida. Selleks pakume töötajatele erinevaid motiveerivaid projekte. Müüjad teenivad olulise palgalisa sõltuvalt oma töö tulemuslikusest. Näiteks kassiire premeeritakse kiiruse eest, lisaks kasutab Maxima tagasisideaparaate, millega iga klient võib hinnata teenindust ja läbi selle premeerida töötajat rahaliselt. Ettevõte premeerib näietks stipendiumiga töötajate hea õppedukusega koolilapsi jne. Preemiat makstakse ka uute töötajate leidmise eest.

Meie müüjad-kassirid teenivad kuni 3,30 eurot tunnis, millele hea teeninduse korral lisanduvad veel näiteks klientide poolt tagasisideaparaatidega määratud boonused, mis parematel küünivad enam kui viiendikuni töötasust. Lisaks pakume kaupluste töötajatele tasuta lõunaid. Töötajatele korraldatakse koosviibimisi, spordivõistlustel osalemisi, preemiareise, nende lastele jõulukingitusi,  jne.

Miinimumpalka ei teeni Maximas ükski täistöökohaga töötaja. Maxima töötasu on täiesti konkurentsivõimeline ja ei jää ühelegi konkurendile alla, sest olla aastaid üks suurimaid uute töökohtade loojaid Eestis, oleks mistahes ärivaldkonnas teisiti võimatu.

Meil on hea meel, et Maxima on üks suurimaid töökohtade loojaid Eestis ja me mõistame milline vastutus sellega kaasneb. Teeme kõik, et inimesed meile tööle kandideeriksid, sest ka lähiaastatel on meil kavas kiires tempos laieneda, samuti teeme kõik, et oma töötajaid hoida. 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700