Autor: Alyona Stadnik • 20. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hillar Teder: ma lihtsalt ootan olukorra klaarimist

Eesti saatkonna ees Kiievis toimus täna mõnekümne osalejaga pikett ärimees Hillar Tederi osalusega ettevõtte O`Key Ukraina pankroti tõttu. Teder ütles, et tema ootab, millal kinnitatakse võlgnike nimekiri. Alles siis hakkab ta asja klaarima.

„Meie endiselt ootame, kuni kinnitatakse võlgnike nimekiri, siis saab asja edasi klaarida. Võlad ei ole iseenesest suured, aga me lihtsalt ei tea, kellele oleme võlgu,“ selgitas Teder.

Teder tunnistas, et ei oskagi öelda, kas pikett Kiievis tuli talle üllatusena või mitte.

Võlgnike nimekirja kinnitamine seisab tema sõnul halduri taga. „Protseduur käib nii, et kohtule esitab avalduse haldur ja seejärel vaatab selle üle kohtunik," selgitas Teder. "See võlgnike nimekiri oli juba ükskord kinnitatud, aga keegi on seal midagi vaidlustanud. Praegu ma ei tee midagi, lihtsalt ootan, kuni saab selgeks, kellele kui palju võlgu ollakse - siis hakkame edasi klaarima seda asja,“ lausus Teder.

Tederi sõnul teavad ka võlausaldajad, et võlgnike nimekiri ei ole kinnitatud. „Ma ei tea, kes ja millega rahul ei ole. Alati on keegi, kes millegagi rahul ei ole,“ märkis ta. Teder usub, et küll asi lõpuks klaarub.

Äripäev kirjutas mõni nädal tagasi, et Hillar Teder praktiliselt kaotas tänavu augustis vaenuliku ülevõtmise tõttu kontrolli oma Kiievi Sky Malli kaubanduskeskuse üle. Küsimusele, kas ukrainlased üritavad teda maalt välja saada ning survestada, vastas Teder, et ei tunne survet. Ta arvab, et pigem on Sky Malli juhtum ja tänane pikett kaks eri juhtumit. „Igal maal omad kombed,“ tõdes ta.

Eesti suursaadik Ukrainas Sulev Kannike ütles, et kogunemine oli emotsionaalne ning märkis, et ei saatkond ega valitsus saa Tederit kuidagi mõjutada. Sama kinnitas ka Teder: saatkond ei saa siin ilmselt mitte midagi teha.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757