Autor: Raivo Sormunen • 17. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tederi O'Key aktsial pole enam tõusuruumi

Ehkki Sberbank tõstis Vene jaemüügikettide aktsiate hinnasihte täna keskmiselt 15 protsenti, soovitab ta O'Key aktsiat müüa, kuna see on võrreldes konkurentidega juba liiga kallis.

Sberbanki teatel ei mõjuta tänavu veidi nõrgenenud Vene makronäitajad jaemüügikettidele kulumieelse ärikasumi kasvule negatiivselt, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg. Toiduainete müügikettide kasv peaks Venemaal ulatuma möödunud aasta 9% asemel sel aastal 8,5%ni.

Sarnasele järeldusele jõudis esmapäeval ka Alfa Bank, mis küll tõstis Vene jaemüügikettide aktsiate hinnasihte, kuid alandas O'Key aktsiasoovitust. Ka JP Morgani analüütik Jelena Jouronova alandas möödunud reedel O'Key aktsiasoovitust, märkides et aktsia on juba nii kõrgel, et sel pole enam ruumi negatiivseteks üllatusteks.

O'Key aktsia on tõusnud möödunud aasta juuni algusest Londoni börsil seitsmelt dollarilt 12 dollarini. Aktsia toodi Londoni börsil 2010. aasta novembris ning IPO hinnaks kujunes 11 dollarit.

Äripäeva andmetel on Eesti rikkaima ärimehe Hillar Tederi poolt kontrollitav Barleypark Ltd 8,1% osalusega O'Key üks suurimaid aktsionäre.

O'Key avaldab oma eelmise aasta majandustulemused 21. jaanuaril.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757