Autor: Maarit Eerme • 28. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Käo: Ettevõtted on optimistlikud laenude võtmisel

Kaubamaja nõukogu esimees Jüri Käo kommenteeris, miks kaubandusettevõtted võtavad lühiajalisi laene.

Eesti Panga statistika kohaselt ületas oktoobris kaubandusettevõtete antud lühiajaliste laenude maht buumiaegse taseme.

Kaubandus.ee küsis kommentaari Käolt, miks kaubandusettevõtted võtavad lühiajalisi laene.

"Kuna tulemas on jõulud ja IV kvartal on suurte müükide aeg nii Eestis kui ka terves maailmas, siis kaubandusettevõtted võtavad lühiajalisi laene põhiliselt kaupade ostuks - varude soetamiseks, samas finantseeritakse nendega ka sisustuse soetamist liisingu abil," kommenteeris ta ning lisas, et mahud on sel perioodil väga suured. Ettevõtted soovivad laieneda ja see annab hea aluse lühiajaliste laenude võtmiseks.

"Laenude maht väljendab kaupmeeste optimismi ja lootust, et elu läheb paremaks“ lisas Käo. Ettevõtted võtavad tema sõnul laenu ikka siis, kui majandus kasvab. Mõned aastad tagasi laenuportfellid langesid ja pangad ei andud laenu. "Majandusele on see hea märk, et ettevõtted arenevad ja pankade laenuportfellid suurenevad, mis tähendab seda, et toimuvad muutused ja arengud," märkis Käo.

Käo on Tallinna Kaubamaja, Selveri, KIA Auto, Viking Motorsi, Liviko, Kitmani, Balbiino üks omanikest. Samuti juhib ambitsioonikate investeerimisplaanidega riigile kuuluva Eesti Energia nõukogu.

.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700