Autor: Väinu Rozental • 6. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõunakeskuses said suurosaluse vennad Haged

Tartu ettevõtja Paul-Toomas Hage on ostnud enamusosaluse ASis Domex Group, millele kuulub viiendik Tartu suurimast kaubanduskeskusest OÜ Tartu Lõunakeskus.

Kuna Paul-Toomas Hage nooremale vennale Ülo Hagele kuulub eraisikuna ja läbi OÜ Mitval kokku üle veerandi Tartu Lõunakeskusest, on vendadest Hagedest saanud Lõunakeskuse suurimad osanikud.

Äriregistri andmeil ostis Paul-Toomas Hage paar kuud tagasi Kalvi Liivametsalt 49,4 protsenti Domex Grupist. Novembri lõpus müüs Paul-Toomas Hagele oma 19protsendilise osaluse Valdek Kaurit.

Paul-Toomas Hage kinnitas, et on omandanud suurosaluse Domex Grupist. „See info on avalik, aga kuna osapooled on eraisikud, siis on meie vahel kokkulepe, et me ei avalikusta tehingu üksikasju,“ jäi ta napisõnaliseks.

Kalvi Liivamets põhjendas aktsiate müüki sellega, et ta ei jõua enam mitme erineva äriga tegeleda. Rohkemat ta kommenteerida ei soovinud. Kalvi Liivamets on ASi Lähte Ehitus juht ja ainuomanik.

Äripäeval ei õnnestunud ühendust saada Valdek Kauritiga. Ta on osanik sõidukite müügi ja hooldusega tegelevas OÜs Metro Auto ning sõidukite remondiga tegelevas OÜs Metro Autorent.

Paul-Toomas Hagele kuulub nüüd Domex Grupist 68,4 protsenti, tema venna Ülo Hage omanduses on 24 protsenti (läbi Mitvali) ja 7,6 protsenti kuulub ühele eraisikule.

Domex Group omab 20 protsenti valdusfirmast ASist Astri, mis omakorda on OÜ Tartu Lõunakeskus ainuomanik. ASi Astri ülejäänud suuremad aktsionärid on OÜ Mitval (12,50%), Ülo Hage (12,50%), Aleg Kirs (12,50%), Eve Kirs (12,50%) ja Väino Põllumäe (20%).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757