Autor: Kadri Jakobson • 27. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Marko Novik: minu jaoks oli aasta üllataja Maxima

Läänemaa ettevõtete TOPi esiotsas asuva transpordiettevõtte Festium Grupp omanik Marko Novik tõstab aasta tegijana esile Maxima poeketti.

„Hea mulje ja minu jaoks suur üllataja on sel aastal olnud Maxima,” ütles Novik. 

Ta rääkis, et Maxima esimesed poed polnud just väga kliendisõbralikud – need olid väikesed ja natuke räpasedki. „Alguses suhtusin neisse ausalt öeldes halvasti, kuid Maxima on jõudsalt arenenud. Kui nad turule tulid, siis öeldi, et justkui ruumi enam uue kaupluseketi jaoks pole, kuid on küll. Maxima on rajanud uusi kauplusi, kahe ja kolme X-iga poode ja järelikult turgu on,” rääkis Novik.

Ta ütles, suuremate Maxima kaupluste sortiment on väga hea ning tema arvates on need poed tõstnud ka kogu kaubanduse taset Eestis.

„Minu arvamus Maximast on sel aastal kõvasti tõusnud. Vaatamata sellele, et turg on justkui täis, on nad ikka leitud asukohti, kuhu areneda ja lisaks loonud juurde palju töökohti,” lisas ta.

Novik kiidab suuremate Maxima poodide huvitavat kaubavalikut, tema sõnul võib sealt leida erinevaid liha-ja vorstivalikut, aga isegi küülikumaksa ja krokodillisabasid. 

„See toobki juurde uusi kliente, kes ehk varem neis poodides üldse ei käinud. Minu arust ei ole suur kasum kõige tähtsam. Palju tähtsam on, et ettevõte on loonud töökohti,” ütles ta.

Mis puudutab aastast 2013, siis tuleks Noviku sõnul toetada tööstuse ja elu arengut väljaspool Tallinna.

„Lõpuks on nii, et kui linnast välja sõidad on ainus koht, kus inimesi kohtad RMK (Riigimetsa Majandamise Keskus-toim.) lõkkeplatsid ja vasakut ning paremat kätt on tühjad külad,” ütles Novik.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757