Autor: Ave Lepik • 27. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima tegi tubli jõulumüügi

Maxima kauplustes kasvas jõulupühade läbimüük mullusega võrreldes veerandi, kõige enam osteti mandariine - 8 rekkatäit ehk ligi 160 tonni.

Pühade viie päeva jooksul osteti tänavu kaupu Maxima kauplustes ligi 25% enam kui mullu. Lisaks mandariinidele läks väga hästi kaubaks jahutatud forell, mida osteti 30 tonni. Kalatoodete müük pakkus sel aastal traditsioonilistele lihatoodetele tõsist konkurentsi, sest lisaks forellile kasvas kõvasti ka kalamarja ja heeringa müük. Punast kalamarja osteti näiteks ligi 7000 konservi.

Magusast olid kõige menukamad Raffaello Ferrero kompvekid, mida müüdi ligi 35 000 karpi. Alkohoolsetest jookidest oli suurim läbimüük vahuveinidel, mida osteti enam kui 40 000 pudelit.

Nii kingitusi kui jõulukaunistusi ja kuuseehteid osteti tänavu kolmandiku võrra enam kui mullu. Käibekasvule aitas kaasa ka see, et kingikotti leidsid tee kallimaid mängud ja mänguasjad kui eelnevatel aastatel. Popimad kaubad olid arendavad ja loomingulised mängud, raadioteel juhitavaid autod ja helikopterid, muunduvaid robotid ja transformerid ning muidugi tahvelarvutid.

Maxima Grupil on Balti riikides ja mujal 496 kaubanduskeskust, neist 225 asub Leedus, 138 Lätis, 70 Eestis, 42 Bulgaarias ning 21 Poolas. Kontsernil on ligi 29 000 töötajat.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757