Selveri Köök alustas esimese toidutootmisettevõttena Eestis mahemärgistusega toorsalatite ning säilitusaineteta kartulisalatite tootmist.
„Unikaalseks teeb kartulisalati säilitusainetevaba majonees, mille retsepti ja tootmistehnoloogia töötasime välja koostöös sakslastega ning mis valmib spetsiaalselt meie köögi tarvis Eestis,“ rääkis toodete innovaatilisusest köögi tegevjuht Tarmo Küla.
„Lisaks majoneesile toodetakse spetsiaalselt meile ka säilitusainetevaba täissuitsuvorsti,“ lisas ta. „Selle salati realiseerimisaeg on küll pisut lühem, aga kvaliteedis me ei tingi ning õige kartulisalati maitse on meile oluline.“
Mahe sarjas on hetkel 150-grammistes karpides punapeedisalat ja porgandi-kaalikasalat ning Ehe sarjas 200-grammistes ja 700-grammistes pakendites kartulisalat ja kartulisalat suitsuvorstiga.
„Meie tootearenduse esmaseks suunajaks on eestlaste soov süüa värsket, kodumaist ja koduse maitsega toitu, aga aina enam paneme rõhku ka tervislikkusele,“ rääkis Küla. „Tarbijate teadlikkus on tõusnud ning huvi säilitusainetevabade ja mahetoodete vastu on tõusuteel,“ lisas ta.
Selveri Köögis valmib iga päev ligikaudu 15 tonni toitu, tegu on suurima tsentraalköögiga 1000 kilomeetri raadiuses. Selveri Köök on Selveri tütarettevõtte Kulinaaria OÜ kaubamärk.