Autor: Kadri Põlendik • 15. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USS Security haarab kolmandiku turust

Alfastari ostust teatanud USS Security Eesti omandab koos uue ettevõttega ka 30% turvateenuste turust, laienemist plaanitakse jätkata.

„Ostmises ei ole midagi halba, pigem on see hea, sest turvaäri on mahuäri. Mida suuremad me oleme, seda lähemal saame kliendile olla, seda rohkem meid on,“ alustas USS Security omanik Urmas Sõõrumaa täna toimunud pressikonverentsi.

Lisaks mahu suurendamisele laieneti Alfastari ostuga venekeelsele turule, mis oli Sõõrumaa sõnul samuti oluline põhjus ettevõtte ostuks. „See portfelli osa oli meil vähem arenenud, nii et saime sinna hästi kõva toetuse,“ sõnas ta.

Tehingu maksumust ei avaldatud, kuid Sõõrumaa märkis, et kasutaks ostmisel lisaks omafinantseeringule ka välisinvestorite abi. Enne tehingu jõustumist peab selle kinnitama konkurentsiamet.

USS Security juhatuse esimehe Sven Nuutmanni sõnul loodab firma selle aasta lõpuks haarata 30% valveteenuste turuosa. Sõõrumaa märkis, et suurimateks konkurentideks jäävad G4S ja Securitas.

Ettevõte jätkab nime USS Security all, kuid kasutusele jääb ka Alfastari kaubamärk, mis koondab enda alla kõik, mis puudutab turvatehnika maaletoomist ja hulgimüüki, tehnilist hooldust ja tehniliste projektide paigaldust, rääkis Nuutmann. Samuti jätkab enamik Alfastari töötajatest tööd uues ettevõttes.

„Sellest saab ebatraditsionaalselt positiivne tehing, sest tööd ei kaota peaaegu keegi ja kokku pannakse kaks toimivat ettevõtet,“ sõnas Nuutmann.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070