22. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nike tegi tänu Põhja-Ameerikale kõva tulemuse

Maailma suurim spordikaupade tootja Nike avalikustas kolmanda kvartali kasumi, mis ületas analüütikute ootusi tänu tugevale nõudlusele Põhja-Ameerikas.

Veebruaris lõppenud majandusaasta kolmanda kvartaliga teenis spordifirma 662 miljonit dollarit puhaskasumit, mida on 16% rohkem, kui aasta tagasi. Kasum aktsia kohta oli 73 senti aktsia kohta. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid kasumiks keskmiselt 67 senti aktsia kohta.

Kuigi firma müük erinevates regioonides on aeglustunud, siis firma suurim turg Põhja-Ameerikas on endiselt tugev, sest käive kasvas seal 18%. Müük Hiinas kahanes 10%, mis on kolmas negatiivne kvartal järjest.

Lisaks on neljanda kvartali tellimused praeguse seisuga kasvanud 7%. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid keskmiselt 4,7% tõusu.

Nike on keskendunud kasumlikkuse parandamisele tõusvate toormaterjalide hindade ja tööjõukulude valguses. Eelmisel aastal müüdi maha kahjumlik Cole Haan ning Umbro jalgpalli divisjon.

Investorid võtsid tulemused avasüli vastu. Pärast tulemuste avalikustamist tõusis Nike aktsia järelturul 8,43%, 58,10 dollarini.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700