Autor: Rivo Sarapik • 3. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Automüük tõmbas märtsis pidurit

Uute autode müük kasvas märtsis 5% võrra ehk aasta esimesest kahest kuust aeglasemalt.

Eesti Autode Müügi ja Teenindusettevõtete Liidu (AMTEL) andmeil anti märtsis klientidele üle 1612 uut sõiduautot ja 273 tarbesõidukit ehk 5% enam aastatagusega märtsiga võrreldes. Sõiduautosid müüdi esimese kvartaliga 4678 ehk mullusest 4% võrra enam.

Jaanuaris-veebruaris kasvas automüük kümnendiku võrra.

AMTELi juhi Arno Sillati kommentaar kuu- ja kvartalitulemustele:

- markidest tegi teistele tulemuse ette Toyota 200 autoga, järgnesid Honda 178 ja Nissan 134. Senised põhilised esikolmiku firmad VW ja Škoda jäid seekord mõnevõrra maha. Toyota juhib ülivõimsalt ka kvartali kokkuvõttes, omades praktiliselt 13% turuosa.

- eraisikute osakaal sõiduautode ostjate hulgas oli 38% ja see tundub olevat tõusev trend. Müüdud sõiduautodest on bensiinimootoriga 63,2% (nende hulgas ka bensiinihübriidid), diislid 34,8% ja 2% elektriajamiga.

- tarbesõidukitest tegi parima müügi Peugeot, kelle trumbiks oli edukas turundus kõigis kaubikute segmentides. Ka järgmised, Citroen 36 ja VW 30 autoga katsid väiksemaid tarbesõidukite klasse ühtlaselt.

- rasketehnika osas oli edukaim Volvo 23 veoki ja bussiga, järgnes Scania 21 ja MAN 17 ühikuga. Kokku müüdi 60 veoautot ning 22 bussi, kõik diiselmootoriga.

- põhiosa tarbesõidukitest olid diiselmootoriga, bensiin leiab kasutamist väikekaubikute sektoris.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700