Maarit Eerme • 16. aprill 2013
Jaga lugu:

Käibele tuleb uus turvalisem 5-eurone

Euroopa Keskpank postitab aprilli teises pooles 8735 Eesti ettevõttele trükise uue kujundusega 5-eurose pangatähe turvaelementide tutvustamiseks.

Trükis pakub sularahaga iga päev kokku puutuvatele kaupmeestele ja teenindajatele ülevaadet eesseisvatest sularahaga seotud muutustest ja aitab tagada sujuvat uute 5-euroste pangatähtede kasutuselevõttu.

Infovoldik annab ülevaate nii teise seeria europangatähtedest kui ka 5-eurose pangatähe uutest turvaelementidest.

Alates 2. mais ringlusesse jõudvate 5-eurostel pangatähtedel on uued ja tõhustatud turvaelemendid – portreehologramm, portreevesimärk ja smaragdroheline number. Hologrammile ja vesimärgile on lisatud Kreeka mütoloogiast tuntud Europe portree.

Europe on ühtlasi kogu teise seeria tunnusjooneks. Smaragdroheline number asub pangatähe vasakul alumisel serval ja selle trükivärv muutub pangatähte kallutades smaragdrohelisest tumesiniseks. Lisaks sellele on uue kujundusega 5-eurosel pangatähel reljeefsed jooned paremal ja vasakul serval, mis on eelkõige abiks vaegnägijatele.

Pangatähtede üldine kujundus on sama nagu esimese seeria pangatähtedel, kandes edasi temaatikat „Ajastud ja stiilid“ ning on samades värvitoonides. 5-eurone pangatäht on hall ja kujutab klassikalist arhitektuuristiili.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Enimloetud
Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884maarit@kaubandus.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt