25. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidutöösturid arutavad toiduainete hindade üle

Täna arutlevad toiduainetööstuse suurtegijad liidu aastakonverentsil, kuidas tagada toodete kvaliteeti olukorras, kus sisendhinnad alanemismärki ei näita ning tarbijate rahakotil on piir ees. Ühtlasi kuulutatakse välja Eesti Parim Toiduaine konkursi võitjad.

„Toiduainete hinnatõus teeb muret nii tarbijatele kui ka toiduainete töötlejatele,“ tõdes Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Kuigi on üha rohkem tarbijaid, kes eelistavad kõrgema lisandväärtusega tooteid, peab suur osa tarbijaist endiselt oma kulutusi hoolega jälgima.“

Tänavu seitsmendat korda peetaval aastakonverentsil “Vähemaga rohkem – toidutööstuse võimalused” esinevad põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, Eesti Panga president Ardo Hansson, AS Atria Baltic juhatuse esimees Olle Horm, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer ja konsultant Jari Kukkonen.

Teemal „Kahe hinnasildi vahel – kuidas edasi?“ diskuteerivad Valio Eesti juht Maido Solovjov, Kalevi juht Kaido Kaare, Rakvere Lihakombinaadi juht Teet Soorm ja ETK juht Jaanus Vihand.

Lisaks kuulutatakse välja Eesti Parima Toiduaine kuldmärgisaajad – Eesti Parim Toiduaine, Eesti Parim Mittealkohoolne Jook, Eesti Parim Alkohoolne Jook, Eesti Parim Toit Tervisele, pronksmärgi teeninud väikeettevõtjad, Kokkade Lemmik ja Meedia Lemmik. Samuti tunnustatakse Toiduliidu parimaid eksportivaid ettevõtteid.

Autor: aripaev .ee, Kristi Malmberg

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700