• 20.03.13, 16:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti Parima Toiduaine hõbemärgi võitjad

Eesti Parima Toiduaine hindamiskomisjon omastas Eesti Parima Toiduainetele hõbemärgid ning järgmises hindamiskomisjonis valitakse välja kuldmärgi tiitli saav toode.
"Toidutööstused on konkursile esitanud väga tugevad tooted, mida on juba saatnud ka suur müügiedu. Oluline pole enam ainult hea, vaid põnev ja uudne maitse, mis on leitud meile teada-tuntud maitseid tavapäratusse kooslusesse paigutades," rääkis Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp
Potisepa sõnul kujunes lihatoodete kategooria eriti pingeliseks ning otsustati välja jagada esmakordselt konkursi ajaloos kaks hõbemärki, kuna ühte toodet teisele eelistada oli võimatu. "Konkursitööde seas oli ka väga palju kõrge lihasisaldusega tooteid – järelikult on turg selleks positiivseks trendiks küps,“ sõnas ta.
Ülejäänud kategooriate võitjad, nagu parim toit tervisele ning parim alkohoolne ja mittealkohoolne jook, valitakse 3. aprillil, kui hõbemärkide saajate vahel selgitatakse välja ka Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi tiitli saav toode.
Hõbemärkide võitjad:
Parim piimatoode 2013 – Valio Forte SpecialeParim pagaritoode 2013 – Leibur Mitmevilja RöstParim kondiitritoode 2013 – Kalev Désirée cappuccino pralineekompvek karamelliseeritud mandligaParim magustoit 2013 – Premia Eriti Rammus koorejäätis ploomigaParim puu- ja juurviljatoode 2013 – Põltsamaa Felix magusad kõrvitsakuubikudParim lihatoode 2013 – Tallegg jogurti fileešašlõkk ja Rakvere Lihakombinaat lastegrillvorst ploomidega lambasoolesParim kalatoode 2013 – M.V. Wool Marineeritud AngersägaParim kaste 2013 – Põltsamaa Felix mädarõikakasteParim valmistoit 2013 – Põltsamaa Felix praekapsas porgandiga

Seotud lood

Uudised
  • 25.04.13, 11:03
Toidutöösturid arutavad toiduainete hindade üle
Täna arutlevad toiduainetööstuse suurtegijad liidu aastakonverentsil, kuidas tagada toodete kvaliteeti olukorras, kus sisendhinnad alanemismärki ei näita ning tarbijate rahakotil on piir ees. Ühtlasi kuulutatakse välja Eesti Parim Toiduaine konkursi võitjad.
  • ST
Sisuturundus
  • 03.12.24, 17:21
Selveri pagaritooted vallutavad turgu
Selveri pagarilettide küpsetusjuhi Irina Kaganskaja sõnul on viimastel aastatel pagaritoodete müük märkimisväärselt kasvanud. Eriti menukaks on osutunud käsitsi valmistatud ciabatta'd ja focaccia'd oliividega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele