Autor: Maarit Eerme • 2. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima avas viis lihatsehhi

Aprilli lõpus alustasid Valga, Tartu, Võru, Pärnu ja Narva Maxima kaubanduskeskustes tööd lihatöötlemistsehhid, kuhu investeeriti üle 90 000 euro ja loodi 30 uut töökohta.

Igas tsehhis asus tööle 6 lihatöötlejat, kes läbisid väljaõppe ja omandasid kogemusi Balti parimate lihameistrite käe all. Maxima avalike suhete juhi Erkki Erilaidi sõnul valmistatakse igapäevaselt neis tsehhides üle 90 erineva nimetusega pooltoote, mille tooraineks on suures osas eestimaine kvaliteetne liha.

„Tsehhides valmivad nii hakkliha- ja grilltooted kui lambakarreed ning veisesteigid,” lisas Erilaid.  „Suur osa toodetest valmib spetsiaalselt lihatsehhi jaoks vastavalt Eesti tarbija maitse-eelistustustele koostatud retseptide põhjal. Igakuiselt toodavad uued tsehhid üle 50 tonni lihatooteid.”

Jaekaubanduskontserni Maxima Grupp kuulub 500 kaubanduskeskust MAXIMA X, MAXIMA XX ja MAXIMA XXX, ALDIK, T-MARKET ja T-MARKET EXPRESS. Neist 226 asub Leedus, 141 Lätis, 70 Eestis, 21 Poolas ja 42 Bulgaarias. Kontsernil on kokku üle 29 500 töötaja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700