Autor: Romet Kreek • 27. juuni 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Debenhamsi kaubamajaketi kasv aeglustus

Eestisse tuleva Briti suurelt teise kaubamajaketi Debenhamsi käibekasv on aeglustunud, kuna ilm oli kehv ja tarbijate kitsamad kulutused jätsid oma jälje.

200-aasta vanune ettevõte teatas täna, et nad tunnevad end mugavalt analüütikute 2013-2014. aasta maksueelse kasumi praeguste ootustega. Reutersi poolt küsitletud analüütikud ootavad 153 mln naelast maksueelset kasumit.

16-nädalasel perioodil kuni 22. juunini oli samade poodide müügikasv null. Eelnenud perioodi samade poodide müügikasv oli 3,1%.

Ettevõte kasvatas turuosa rõivaste, ilukaupade ja kodukaupade osas. Ettevõtte internetimüük kasvas 40%.

Kuigi Suurbritannias oli ilm vilets, on ka selles keskkonnas võitjaid. Suurima kaubamajade keti John Lewise kahekümne nädala käive kuni 15. juunini kasvas aastaga 7,9%. Onlinemoemüüja ASOS raporteeris majandusaasta kolmanda kvartali käibe aastasest 45% müügikasvust. Debenhams andis märtsis kasumihoiatuse, süüdistades jaanuari müügilanguses lund ning ka veebruaris ei suutnud selle mõjust täielikult paraneda vaatamata täiendavatele allahindlustele.

Eestis piirdub Debenhams kahe kaubamajaga Rocca al mares ja Panorama City’s.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700