Autor: Raivo Sormunen • 24. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Citycon investeerib H&M ja Debenhamsi tulekuks 9 mln eurot

Citycon investeerib kahe uue suurüürniku tulekul oma Eesti kaubanduspindadesse tänavu teisel poolaastal 8,6 miljonit eurot.

Kaubanduskeskustesse investeeriv Helsingi börsifirma teatas täna ühes esimese kvartali majandustulemustega, et investeerib sel aastal Rocca al Mare keskusse hinnanguliselt 5,3 miljonit ja Kristiine keskusse 3,3 miljonit eurot.

Rocca al Maresse tuleb nii Rootsi rõivakett H&M kui ka Briti jaekaubandusfirma Debenhams. Kristiinesse aga vaid H&M.

Cityconi teatel on Tallinna kaubanduskeskuse vakantsus peaaegu 0% juures ja rendihinnad on aastaga ligi 2% tõusnud. Samuti on kasvanud investeeringud kaubanduskeskustesse ning renditootlus on langenud aastas alla 8%.

Citycon teenis tänavu esimeses kvartalis Baltimaid ja Taani Albertslundi keskust sisaldava üksusega 8,8 miljonit eurot tulu ehk 19,4% enam kui aasta eest. Üksuse tegevuskasum kasvas 5,3 miljonilt 6,2 miljoni euroni.

Kogu Cityconi kontserni käive kasvas aastaga 8,7% ning ulatus aasta esimeses kvartalis 62,9 miljoni euroni (analüütikute keskmine ootus 61,9 miljonit eurot). Puhaskasumit teenis kontsern kvartaliga 21,1 miljonit eurot (ootus 16,1 miljonit eurot).

Cityconi aktsia on täna Helsingi börsil tõusnud 0,8%, tasemeni 2,34 eurot.

Sel aastal maksis kaubanduskeskuste omanik investoritele välja 0,15 eurot aktsia kohta, mis annab dividenditootluse 6,4%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757