Autor: Kristi Malmberg • 9. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kahjumis Humana sulgeb Tallinnas poode

20. juulil sulgeb Humana kauplusteketi kaupluse Tallinnas, Pallasti tänav 1, selle aasta jooksul suletakse ka Sütiste tee 30 asuv pood.

Seoses teeremondiga langenud majandustulemused ei paranenud ka 2013. aasta alguses, kui kauplus muudeti ümber kahenädalase müügitsükliga kaupluseks, teatas ettevõte.

Humana juhtkond on otsustanud, et Humana kahenädalase müügitsükliga kauplused töötavad paremini maakonnakeskustes, Tallinnas asuvad kahenädalase müügitsükliga Humana poed (Pallasti 1 ja Sütiste tee 30) suletakse 2013. aasta jooksul ning nende asemel avatakse uues asukohas Humana tavapood, kus kaup vahetub kord kuus.

Humana Sorteerimiskeskuse OÜ värske majandusaasta aruande järgi kuulus 2012.aasta lõpu seisuga Humana Sorteerimiskeskuse koosseisu 22 kauplust, neist 13 Tallinnas, 2 kauplust Tartus, 2 kauplust Pärnus, kauplused Narvas, Võrus, Kuressaares, Haapsalus ja Viljandis. 2012.aasta jooksul avati kaks uut kauplust, neist üks Tallinnas ja üks Viljandis.

Väiksemate linnade kauplustes jätkati uudse müügikontseptsiooniga, mis näeb ette täieliku kauba uuendamise iga kahe nädala tagant. Nii 2011.aasta kui ka 2012.aasta tulemused näitasid, et see kontseptsioon osutus väiksemateks linnades edukaks.

Seoses müügivõrgu laiendamisega Eestis ja kontsernisisese kaubavoogude korraldusega, millega Eesti sorteerimiskeskus alustas 2011.aastal

ka Humana Latvia kaupluste varustamist Lätis, osutus vajalikuks ka tootmise suurendamine. Tootmispinna laiendustööde ja uute töökohtade loomisega alustas ettevõte juba 2011.aasta lõpus, 2011.aasta ja 2012.aasta kestel see protsess jätkus. 2012.aasta lõpuks tegutses Humana Sorteerimiskeskuse tootmine ja laomajandus 6500m2 suurusel pinnal Saku vallas, Tänassilma külas.

Ettevõtte müügitulu 2012.aastal moodustas 11 349 707 eurot, mis on 27,1% rohkem kui 2011.aastal. Sellest jaekäive moodustas 6 628 536 eurot, mis on 15,9% rohkem kui 2011.aastal ja eksport 4 901 615 eurot, mis on 35,9% rohkem kui 2011.aastal. Kuna kilodes eksport vähenes, rahaliselt aga suurenes, toimus kasv kallimate toodete ekspordi suurenemise arvel.

Ettevõtte 2012.aasta ärikasum enne annetusi ja annetuste tulumaksu oli -133 801 eurot. Kogu aruandeaasta kahjumiks kujunes 152 740 eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700