9. juuli 2013

Must suhkruäri Harjumaal ja Tallinnas

Mai lõpus tegid MTA uurimisosakonna töötajad kriminaalmenetluse käigus üheaegselt 16 läbiotsimist Tallinnas ja Harjumaal ning pidasid käibemaksupettuses kahtlustatavatena kinni seitse inimest, kellest kolm vahistati.

Tegu on kuritegeliku grupeeringuga, mis kasutas variettevõtteid näiliste vahelülidena suhkru soetamisel ühe teise Euroopa Liidu liikmesriigi ettevõtetelt. Selle tulemusel oli suhkru tegelikul ostjal võimalik vähendada käibemaksukohustust ning esialgseil andmeil jäi kuriteo tagajärjel riigile laekumata ligikaudu 595 000 eurot käibemaksu.

Seitsmest inimesest ühele on esitatud kahtlustus kuritegeliku ühenduse juhtimises ja maksukuriteo toimepanemises suures ulatuses, kahele inimesele kuritegelikku ühendusse kuulumises ja maksukuriteole kaasaaitamises ning neljale maksukuriteole kaasaaitamises. Lisaks esitati kahtlustus ka ühele juriidilisele isikule.

Harju Maakohus vahistas kolm kuritegelikku ühendusse kuulunud isikut, kellest kaks on varem karistatud kriminaalkorras maksukuritegude toimepanemise eest. Kolmas isik on kahtlustatav ka ühes teises praegu menetluses olevas maksukuriteo kriminaalasjas.

Autor: Ave Lepik, Kadri Jakobson

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700