Autor: Maarit Eerme • 6. august 2013

Maxima käive kasvas esimesel poolaastal kuuendiku

Maxima müügitulu Eestis ulatus tänavu esimesel poolaastal 187 miljoni euroni, kasvades mullu sama perioodiga võrrelduna 16,7 protsenti.

Maxima Eesti juhatuse esimehe Vaidotas Pacesa sõnul kasvatas Maxima käivet jaeturu keskmisest kiiremini tänu soodsatele hindadele, uutele kauplustele ning tootmistsehhidele. “Viimase 12 kuu jooksul oleme avanud neli uut kauplust, mitmeid kauplusi laiendanud ja renoveerinud. Lisaks aitasid müüki kasvatada kevadel üle Eesti avatud kuus lihatsehhi, mis tagavad, et meie kaupluste lihaletid oleksid varustatud alati värskete ja kvaliteetsete toodetega,” rääkis Pacesa.

Maxima Eesti juht märkis, et teisalt viis üha teravnev konkurents Eesti turul ühe kaupluse sulgemiseni. "Kauplusekettidel on ka hoolimata tarbimisaktiivuse kasvust vähenenud juurdehindluste ja sagenenud sooduskampaaniate tõttu üha keerulisem jõuda kasumisse,” lisas Pacesa.

Pacesa kinnitusel plaanib kauplustekett laienemist jätkata, seda ennekõike pealinnas. “Veel tänavu avame Maxima X kodupoe Nõmmel ja esimese Maxima XX supermarketi Õismäel, samuti on kavas mitme kaupluse renoveerimine,” märkis Pacesa. “Kokku loob jaekett tänavu üle 250 uue töökoha.”

Maxima Eesti kaupluseketti kuulub 70 kauplust ja ettevõtte annab tööd 3900 töötajale.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700