Autor: Maarit Eerme • 15. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduskeskused säästavad prügi sorteerides enim jäätmekulusid

Ragn Sellsi turundusjuht Rainer Pesti kinnitusel on võimalik ettevõtetel enda jäätmekäitluskuludelt säästa just läbi sorteerimise ja taaskasutamise.

Pesti sõnul on enamus kaubanduskeskuste väljakutseks see, kuidas panna kliente ja allüürnike sorteerima. „Olmeprügi on üks kallimaid prügi liike üldse,“ rääkis Pesti. Need kaubanduskeskused, kus on suudetud panna rentnikud ja kliendid prügi sorteerima, neil on õnnestunud jäätmekäitluskuludelt säästa ca 40-50%.

Näiteks on nii Ülemiste kui ka Solarise kaubanduskeskus pälvinud tunnustuse ja auhindu just tänu eduka olmeprügi vähendamise ja taaskasutusele suunatud käitlemise organiseerimise eest.

„Keskused saavad rentnike premeerida prügi ei sorteerimise eest näiteks väiksemate arvetega.“ tõi Pesti näite.

Tööstusettevõtete puhul on mitmeid näiteid selliseid, kus on võimalik kulud muuta tuludeks. Pesti sõnul on paljudel tööstusjääkidel taaskasutusvõimalused. „Osa jäätmeid saab anda tasuta ära ja mõningate jäätmete pealt on võimalik raha teenida“ kinnitas Pesti. Lisades, et mitmetele tootjatele, kus mahud suuremad ja materjalide kvaliteet hea oleme maksnud jäätmete eest peale ning seetõttu ei olegi neil prügikulusid.

„Koostööpartner võib teenida suuremat raha siis, kui on suurema töötluse ise ära teinud. Vähem võib enda prügi pealt teenida siis, kui jätta sorteerimine, pressimine jms tööd jäätmekäitlusettevõttele,“ rääkis Pesti.

Täpsemalt erinevatest jäätmekäitlusvõimalustest ning säästmislahendustest saab kuulata 29. Augustil toimuval seminaril „Kuidas vähendada halduskulusid?“. Seminarile saab registreeruda soodushinnaga 169 eurot (km-ga 202,80) kuni 16. augustini. Registreeru SIIN.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757